Hrvatski inovatori na 45. Sajmu inovacija u Ženevi osvojili su 13 medalja. Na jednom od najprestižnijih sajmova hrvatska selekcija sudjelovala je po dvadeset i treći  put, osvojivši pet zlatnih, šest srebrnih i dvije brončane medalje. Predstavili su 13 inovacija koje su izazvale zanimanje poslovne zajednice. Zlatnu medalju osvojio je Siniša Brođanac iz istarskog Štinjana za Moto SOS lokator – uređaj za detekciju i dojavu pada motocikla i lokacije vozača. Uređaj može u manje od minute dojaviti lokaciju sudara što pospješuje odaziv interventnih ekipa prilikom nesreća. Ova je inovacija dobila i posebno priznanje Korejske asocijacije inovatora.

Srebrnu medalju odnijela je Romina Petaros iz Pule za inovativni uređaj za namakanje, pranje i sušenje ruku Smart hand washer. Na sajmu je predstavljeno više od 1000 inovacija iz 40 zemalja svijeta.

Zlatnu medalju osvojili su inovatori nevidljivog označavanja u vizualnom infracrvenom spektru na tekstilu, potom Self prop rail Dražena Vidovića, medicinski multifunkcionalni vertikalizacijski krevet i Gruner električni bicikl. Srebrna medalja pripala je sljedećim inovacijama: MBO-T postrojenje za razvrstavanje komunalnog otpada, vrećica sa sjemenom za uzgoj trave, oprema seta za prijenos kućanskih aparata i uređaj za ispitivanje pokretnih dijelova namještaja, kao i inovacija „Vodom protiv vode“.

Brončane medalje dodijeljene su Global anti age cream iz tvrtke Dermoestetik te motorizirana uzica za pse Walkee.

 

 

 

 

 

Podijeli ovo