Grad Trogir imao je čak dva kluba koji su bili na vrhu nekadašnje jugoslavenske prve lige – Ekonomist iz Segeta i ŽRK Trogir. Godine 2010. oba kluba su nestala sa sportske scene zbog financijskih problema. No, imajući na pameti mlade nade, osnovan je KRM „Trogirka“ koja je okupila 17 djevojčica a danas (sedam godina kasnije) ima preko sto igračica od osam do sedamnaest godina. Predsjednik kluba od 2014. godine je Joško Radić, koji je istaknuo da su najstarije cure kadetkinje a ujedno i seniorke koje igraju treću ligu.

Ako klub iduće godine uspije ući u drugu ligu, bit će daleko najmlađa ekipa na čelu s kapetanicom Andreom Sesar. Petogodišnji plan je prva liga s obzirom na to da su zadnje tri godine pri samom vrhu na državnim prvenstvima, i sve to bez sponzora. Cure treniraju u dvorani koja nije dovoljna za potrebe grada, dok ljeti treniraju oko hotela Medena (na trim stazi, igraju vaterpolo, trče po šljunku…). Svake godine se djevojke vodi na jedan međunarodni turnir uz konkurentske ekipe iz Slovenije, Austrije, Poljske i Hrvatske. Od tri finala osvojile su dva zlata i jedno srebro. Trenerica im je Mirjana Runtić koja je istaknula tri cure za reprezentaciju: Marinu Gašpić, Barbaru Ćaleta i Mirelu Lelas. Za vrijeme studiranja, klub bi želio osigurati djevojkama stipendije, platiti vozački ispit i osigurati džeparac. Svaka se djevojka potiče na studiranje jer se moraju razviti u svim sferama, no svima je zajedničko da žele imati rukometnu karijeru.

Stručni stožer „Trogirki“ čine prof. Ivan Perkušić, Mirjana Runtić, kineziologinja Lucijana Škrlj, bivša rukometašica Merica Laura te reprezentativac s međunarodnim iskustvom Josip Lukić.

 

 

Podijeli ovo