Grad Zagreb oduševljen je novom idejom mladih inovatora iz Slavonije koja će spriječiti krađu bicikala. Trojica prijatelja, Natko Bošnjak, Slaven Pokrivko i Antonio Filipović doskočili su u problem koji muči stanovnike većih gradova te osmislili pametni sustav za zaključavanje bicikala kojeg su nazvali Bike2Lock. Ovdje se radi o parking-kapsuli u koju stane jedan bicikl i koja se zaključava nakon što se vozilo stavi u nju. U ovako vrhunski opremljenoj „garaži za bicikle“ straha od krađe nema! Nakon što u nju parkira bicikl, vozač će dobiti karticu a nakon što plati parkiranje, kapsula će se otvoriti. Natko Bošnjak naglasio je kako sat će sat parkiranja biti poprilično jeftin, samo kunu ili dvije, a osim kovanicama moći će se plaćati i aplikacijom čija je probna verzija već predstavljena.

Nakon što smo ovo pročitali, ne možemo se ne zapitati koja je cijena ovog fantastičnog izuma? Grad Zagreb u svibnju će na Glavnom kolodvoru montirati prvi komplet kapsula po cijeni od 12 000 eura. Jedan komplet uključuje šest do osam kapsula.

No dečki ovdje ne staju s obzirom na to da su izabrani među 1000 mladih tvrtki iz cijelog svijeta da predstave svoj proizvod na jednom od najvećih investicijskih sajmova u Dubai-ju. Čak im se smiješi i nagrada od 500 000 dolara!

 

Podijeli ovo