Na svečanosti Gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Split, 20. prosinca 2016. godine  uručene su plakete najuspješnijim tvrtkama Splitsko-dalmatinske županije. Najuspješnijim županijskim društvima u kategoriji velikih, srednjih i malih tvrtki proglašeni su hotel Zlatni rat iz Bola, tvrtka za proizvodnju drvene ambalaže Naprijed iz Glavica i škola stranih jezika Jantar iz Splita. Hotel Zlatni rat nastupa pod brendom Bluesun Hotels&Resorts a raspolažu kapacitetom od 726 soba i 1605 kreveta te zapošljavaju više od 450 radnika u sezoni. Glavna djelatnost poduzeća Naprijed je, osim proizvodnje drvne ambalaže, i proizvodnja namještaja i građevinske stolarije a zapošljava 75 djelatnika. Škola stranih jezika Jantar uspješno posluje već 25 godina te bilježi stalni rast polaznika a jedna je od prvih pet škola u RH koja je dobila znak „Hrvatska kvaliteta“.

Potpredsjednica HGK Mirjana Čagalj istaknula je kako su poduzetnici Splitsko-dalmatinske županije u 2015. godini ostvarili pozitivan financijski rezultat od 824,8 milijuna kuna. U odnosu na 2014. godinu broj zaposlenih je porastao za 3,2% dok je prosječna neto plaća po zaposlenom viša za 4,5%.  Dodatnim ulaganjima u turizam ostvarit će se boljitak i brži oporavak gospodarstva u cjelini. S druge strane, jako je važno i ulaganje u obrazovanje mladih i cjeloživotno učenje jer je ljudski kapital najveći izvor konkurencije.

Zlatna kuna za inovaciju pripala je tvrtki DTD iz Dugog rata za inovaciju „Umjetni mamci prirodnog izgleda“. Ova tvrtka s 50 zaposlenih bavi se proizvodnjom ribarskog pribora specijalizirana je za proizvodnju mamaca za lov lignji. Čak 75 % prodaje ostvaruje izvozom u više od 20 zemalja.

Posebna priznanja uručena su tvrtkama Končar – Električni uređaji Prisoje i Auto Hrvatska Split za 70 godina postojanja dok je predsjedniku Društva inovatora Diatus Anti Zekiću uručeno priznanje za dugogodišnju suradnju na izboru najboljih županijskih inovacija i poticanju inovatorstva.

 

 

 

 

 

Podijeli ovo