Chat with us, powered by LiveChat

Renovacija u Hotelu Medena

A FG : 14/01/2019 17:06 : Glavne vijesti

Dragi gosti,

Trenutno u hotelu radimo na obnavljanju recepcije, predvorja i aperitiv bara za sezonu 2019 te s veseljem dijelimo s vama vizuale novog izgleda. Iskreno se ispričavamo zbog radova koji se trenutno obavljaju u te vjerujemo da isti neće utjecati na kvalitetu vašeg boravka.

Uprava Hotela Medena

Leave a response »

Hotel Medena ugostio je MNK Futsal Dinamo

A FG : 23/10/2018 8:16 : Glavne vijesti

U subotu 13.10., u Makarskoj je odigrana je utakmica Novo Vrijeme Apfel – Futsal Dinamo. Futsal Dinamo upisao je poraz 1:4, no dečki imaju već nove prilike da se dokažu. Direktan prijenos utakmice mogao se pratiti na Areni 2. Svi rezultati futsal utakmica mogu se također pratiti putem aplikacije Leagues & Tournaments. Hotel je imao čast ugostiti klub, igrači su ručali prije utakmice, a potom i prespavali u hotelu Medena.

Leave a response »

Traže se sezonski radnici

A FG : 02/05/2018 7:11 : Glavne vijesti

Hotel Medena traži sezonske radnike za slijedeća radna mjesta:

  • kuhar
  • pomoćni kuhar
  • kuhinjski radnik
  • konobar
  • pomoćni konobar
  • sobarica
  • radnik/ca u praoni

Sve zainteresirane molimo da kratki životopis i kontakt broj pošalju na e-mail:
posao@hotelmedena.com

Leave a response »

ZAŠTITA OD GLOBALNIH KIBERNETIČKIH NAPADA

A FG : 08/06/2017 19:46 : Glavne vijesti

Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu, 13. svibnja upute kako se zaštititi od globalnih kibernetičkih napada. Intenzivno se prati razvoj nove vrste računalne ugroze koja se tijekom 12. svibnja proširila diljem svijeta.

Najvažniji savjet jest ažuriranje operativnog sustava, a građani se mogu obratiti nacionalnom centru putem Carneta koji ima svoju web stranicu. Predsjednik Nacionalnog vijeća za kibernetičku sigurnost, Aleksandar Klaić, naglasio je kako su se slični napadi događali u Hrvatskoj ali u malim razmjerima. Vijeće obuhvaća predstavnike 16 različitih institucija koje će nastojati koordinirati bržu reakciju na prijetnje. Tu se zapravo radi o širenju „crva“ koji koristi ranjivosti operativnog sustava Windows, što znači da je potencijalno ugroženo svako računalo ili računalni sustav koji nije ažuriran.

 

Leave a response »

PRIZNANJE ZA ŽIVOTNO DJELO

A FG : 07/06/2017 19:45 : Glavne vijesti

Poznati inovator i vlasnik DOKING-a, Slavko Majetić, dobitnik je priznanja za životno djelo u području biznisa i tehnologije. Majetić je javnosti poručio kako mu ovo je prestižno priznanje od Europske unije motivacija za nastavak rada, priznanje ispravnosti životnog puta i ideja koje promiče. Zahvalio se svima koji su mu na ovom putu pomogli i vjerovali u njega kako bi stvorili bolji i sigurniji svijet. Pohvale stižu od hrvatskih ali i stranih kolega, odnosno britanskog veleposlanika u Hrvatskoj Andrew Dalgleish-a.

 

 

 

Leave a response »

LEAP SUMMIT

A FG : 05/06/2017 17:12 : Glavne vijesti

Najveći međunarodni događaj za mlade u Hrvatskoj odvijao se u Zagrebu od 11. do 13. svibnja. Ovaj trodnevni događaj spaja kreativnost, inspiraciju, vodstvo i učenje. Predavači, partneri konferencije i sudionici bili su pravi pokazatelj kako je ova konferencija pružila jedno nezaboravno iskustvo u svijetu poduzetništva, vodstva, tehnologije, inovativnosti, kreativnosti i inspiracije. Cilj konferencije je spajanje talentiranih i ambicioznih predavača i sudionika iz cijelog svijeta kako bi podijelili znanja iz raznih područja. Primjerice, Andreas von der Heydt direktor je u jednoj od top pet najvećih tehnoloških kompanija u svijetu; Lars Silberbauer Andersen zaslužan je za uspjeh LEGO kompanije; Javier Bajer zaslužan je za transformaciju HSBC-a i Buckinghamske palače. Uzor ženama diljem svijeta je Cathy O’Dowd kao prva žena koja se popela na Mt. Everest s obje pristupne strane te pokrenula niz projekata. Iz dalekog Brazila stigao je Tiago Mattos, vodeći stručnjak za nove i eksponencijalne tehnologije u Brazilu.

S povećanjem broja sudionika LEAP Summit je posvećen tome da postane jedna od najvećih i najboljih konferencija Europe.

 

 

 

Leave a response »

VLAK NA VODIK

A FG : 02/06/2017 15:05 : Glavne vijesti

Njemačka uskoro uvodi revolucionaran izum u javnom prometu. Radi se o vlaku na vodik koji neće imati ispušnih plinova a puštanje u promet očekuje se krajem 2017. godine. Vlak proizvodi francuska tvrtka Alstom a zvat će se Coradia iLint. Prva ga uvodi njemačka pokrajina Donja Saska. Vlak će postizati brzinu od 140 km na sat i moći će prijeći 800 km po danu.

 

 

 

Leave a response »

KONSENZUALNA TELEPATIJA

A FG : 01/06/2017 15:03 : Glavne vijesti

Osnivač Tesle i SpaceX-a, Elon Musk, nedavno je osnovao novu tvrtku Neuralink s kojom planira kroz iduće četiri godine proizvesti prve implantante koji će služiti za povećanje i jačanje mozga. Cilj je pomoći ljudima s oštećenjima mozga, a sama tehnologija sastojala bi se od ugradnje sićušnih računala u mozak (veličine mikrona). Imalo bi sučelje za povezivanje s vanjskim računalima koja će direktno u mozak moći upisivati i skidati podatke tj. čitav sadržaj mozga s mislima. Kroz narednih osam godina ova tehnologija bi trebala svima biti dostupna.

 

 

 

Leave a response »

DRUPAL HEART CAMP

A FG : 30/05/2017 19:58 : Glavne vijesti

U Zagrebu će se od 18. do 21. svibnja održati okupljanje razvojnih programa i korisnika Drupala, besplatnog sustava otvorenog koda pomoću kojeg se stvaraju i održavaju web sjedišta. Domaćin je Sveučilišni računski centar koji očekuje sudionike iz osam zemalja. Sva predavanja bit će na engleskom jeziku.

Radionice za menadžere, direktore, vlasnike tvrtki i ostale osobe na izvršnim funkcijama Agile održat će se 18. svibnja. Polaznici će biti upoznati s agilnim metodologijama upravljanja projektima koje daju kvalitetnije i razumljivije rezultate. Ostatak okupljanja uključit će četiri predavanja o temama iz IT-a, čak dvadesetak koja se bave samo Drupalom. Uz sve to, bit će održani i „sprints“ odnosno višednevni istovremeni zajednički rad programera na kojima će se programirati nove značajke Drupala i rješavati bug-ove na postojećim.

 

 

Leave a response »

F.E.D.O.R. – SVEMIRSKI PUTNIK

A FG : 29/05/2017 18:36 : Glavne vijesti

Rusi ponovno iznenađuju – javnosti su predstavili svemirskog putnika spremnog za borbu. Zove se F.E.D.O.R (Final Experimental Demonstration Object Research) i prvi je čovjekoliki robot s motoričkim sposobnostima i mogućnošću donošenja odluka.

Robota razvija Fond za androidnu tehnologiju i napredna istraživanja pod nadzorom ruskog Ministarstva za hitne situacije. Trebao bi postati jedini putnik u novoj ruskoj svemirskoj letjelici Federacija tijekom njenog prvog leta 2021. godine. F.E.D.O.R. je već demonstrirao sposobnost pucanja s obje ruke, pričvršćivanje žarulje, rukovanje lomljivim predmetima, stavljanje ključa u bravu, otvaranja vrata, paljenja svjetla i vožnje automobila.

 

 

 

 

 

 

Leave a response »

PAMETNI ESPRESSO

A FG : 26/05/2017 18:34 : Glavne vijesti

Kava iz mobitela? Da, i to je danas moguće. Kako spojiti dvije ovisnosti današnjice, kavu i mobitel, u jedno rješenje koje stane u svaki džep? Potrebno je imati futrolu koja se prikvači na smartphone, a kuha kavu preko mobilne aplikacije. Za pravljenje kave koristit će tanke kapsule u kojima ima dovoljno zrna za jedan espresso. Korisnici postavljaju futrolu naziva Mokase na mobitel i pritisnu gumb Mokase na aplikaciji. Voda se zagrijava preko ugrađenih grijača a kava izlazi kroz rupu na vrhu.

Mokase je dostupan za iPhone, Samsung, i još nekolicinu smartphonea. Cijena nije zanemariva, 700 kuna za futrolu uz koju kupac dobiva i sklopivu šalicu. Mokase bi uskoro trebala biti u prodaji.

 

 

 

Leave a response »

SVE ŽENE „VIKTORA LENCA“

A FG : 26/05/2017 18:31 : Glavne vijesti

Iako je danas neobično čudi da žene rade u brodogradilištima, one su oduvijek bile njihova konstanta. U remontno brodogradilište „Viktor Lenac“ žene su odavno kročile. Iako u manjini (od 488 zaposlenih, njih 29 su žene), one su danas na odgovornim funkcijama. Primjerice, Tehnomont grupu u čijem je sastavu i brodogradilište vodi Gordana Deranja, a Sandra Uzelac već je devet godina u Upravi Lenca.

Istina je da danas žene moraju na početku uložiti puno više truda od svojih muških kolega po trudu, znanju i stručnosti da bi bile prihvaćene, s obzirom na to da su brodogradilišta „muški bastion“. No, nakon svega i stečene muško-ženske ravnopravnosti, kod svih kolega vlada povjerenje i međusobno uvažavanje. Odjel za nabave materijala i usluga vodi diplomirana ekonomistica Dolores Kuzmić, koja svakodnevno nailazi na stresove zbog kratkih rokova i uvjeta nabave. Kuzmić je zaposlena još od 1993. Godine. U odjelu nabave materijala i usluga značajan je udjel žena koje zajedno jako dobro funkcioniraju. Činjenica je da su muški kolege više za tehničke stvari, a na ove žene se mogu osloniti. Strojarska inženjerka Aleksandra Masar vodi odjel osiguranje i kontrole kvalitete. Njezin opis posla je nezahvalan jer mora ukazati ne pogreške. Ovaj je odjel sastavljen od nekoliko struka odnosno kontrolira šest segmenata – brodograđevna kontrola, strojarska, elektro kontrola, ulazna kontrola materijala, nerazorna ispitivanja zavarenih spojeva i materijala te samo zavarivanje. Masar većinu svog radnog vremena provodi u uredu, a trećinu na samom licu mjesta. Njezino pojavljivanje na brodu znak je većeg problema. Podrijetlom s otoka Ugljana, radila je u Lamjani a potom u Palfinger i Mack-u. U slobodno vrijeme bavi se podvodnim ribolovom. Alfa i omega financija brodogradilišta je Sandra Uzelac, sveučilišna specijalistica kontrolinga.

Remontno brodogradilište je oscilatorna djelatnost u kojoj se stvari jako brzo odvijaju. Nakon burnih razdoblja, dolazi mirnije i tako u krug. Svi djelatnici imaju isti cilj – a to je da posao ide dalje. Recept opuštanja kojeg preporučuje Sandra Uzelac je šalica kave u miru i tišini svog doma.

Najmlađa zaposlenica Lenca Marija Kučan ima tek 25 godina i samostalni je stručnjak zaštite na radu. Jasna Milošević nakon 43 godine rada i 62 navršene godine mijenja zanimanje i kreće u kanadsku avanturu gdje će prihvatiti ulogu baka-servisa svojoj unučici. Računovotkinja Viktora Lenca odlazi u zasluženu mirovinu i sa sobom nosi samo lijepe uspomene. Prisjetila se vremena kada je u računovodstvu Lenca bilo 68 zaposlenika od čega petorica muškaraca. Kako je informatizacija učinila svoje, u ovoj službi danas se nalaze dvije operaterke.

Zajedničko ovim ženama jest ljubav prema moru i svemu vezanom za njega. I miris ruzine, zvuk čekića, ali i muške kolege.

 

 

Leave a response »

AUTONOMNI BROD ZA PRIJEVOZ KONTEJNERA

A FG : 24/05/2017 18:29 : Glavne vijesti

Prvi autonomni električni teretni brod, koji će nadomjestiti 40 000 putovanja kamionima godišnje, stiže 2018. godine iz Norveške. Proizvođač umjetnih gnojiva Yara International udružila se s industrijskom grupom Kongsberg u gradnji broda koji će prevoziti gnojiva između tri luke u južnoj Norveškoj. Brod će moći prevoziti 100 kontejnera brzinom od 12 do 15 čvorova. Do 2020. godine njime će upravljati ljudi, a onda će postati potpuno automatski upravljan. S novim autonomnim kontejnerskim brodom prijevoz će se s cesta preseliti na more i tako smanjiti emisije buke i prašine, poboljšati sigurnost lokalnih cesta te umanjiti emisije dušikovih i ugljikovih plinova za 678 tona godišnje. Za napajanje brodskih baterija koristiti će se električna energija iz hidroelektrana.

Iako je Norveška glavni proizvođač nafte, predvodi u širenju upotrebe električnih automobila zahvaljujući poreznim poticajima i trajektima na električni pogon.

 

Leave a response »

REVOLUCIONARNI SOLARNI KROV

A FG : 23/05/2017 18:28 : Glavne vijesti

Izgleda kao običan krov odnosno klasičan crijep, no u njega su ugrađene solarne ćelije kako kuće više ne moraju imati ružne solarne panele. Inovacija je djelo kompanije Tesla i njegova vlasnika Elona Muska. Solarne ćelije sunčevu energiju pretvaraju u električnu. Rezervacije u iznosu od 930 eura su već zaprimljene, a prve ugradnje kreću u Kaliforniji idući mjesec. Europa će ovaj moderni solarni panel imati tek dogodine.

Na Teslinim se stranicama kroz kalkulator može vidjeti koliko bi krov koštao, odnosno njegova cijena je oko 233 dolara za metar kvadratni. Tesla nudi neograničeno jamstvo na izdržljivost crijepa ili dok kuća ispod krova stoji. Drugi dijelovi sustava imaju jamstvo od 30 godina.

 

 

 

Leave a response »

ŠKOLSKO ROBOTSKO NATJECANJE

A FG : 22/05/2017 18:26 : Glavne vijesti

Natjecanje Otvoreni kup Hrvatske omogućit će svim školama odnosno timovima da se natječu s istim robotskim setovima. Isti će se održati krajem rujna, a sudjelovat će učenici iz 40 osnovnih i 20 srednjih škola. Opremu će donirati Institut za razvoj i inovativnost mladih. Prijave su trajale do 13. svibnja.

Hrvatska robotička liga uključuje 360 škola a dio je platformi kojima IRM dovodi STEM edukaciju u školstvo. Aktivnosti IRM-a uključuju 45 tisuća djece iz Hrvatske ali i Srbije i BiH. Misija je unaprjeđivanje digitalne pismenosti i kreativnosti, vještina učenja, vještina komunikacije, upornost, inovativnost, kritičko razmišljanje, timski rad. Globalno natjecanje World Education Robotics (WER) svake godine okuplja više od 500 tisuća natjecatelja u više od 30 zemalja.

 

 

Leave a response »

OBRAZOVANJE KAO INVESTICIJA, NE TROŠAK

A FG : 17/05/2017 23:35 : Glavne vijesti

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović aktivno se zalaže za obrazovani sustav koji će pratiti ubrzani tehnološki napredak, omogućiti razvoj praktičnog mišljenja i motivirati djevojčice za tehnološka zanimanja. Na danima otvorenih vrata predsjednica je ugostila 170 robotičara, inovatora, znanstvenika i studenata koji su učenicima osnovnih i srednjih škola predstavili svoje radove. Nužno je da obrazovni sustav prati stalne i brze promjene u STEM području. Manifestacije poput znanstvenog piknika ili „Dan i noć na PMF-u“ služe kao izvrsni primjeri predstavljanja područja koji su i danas mnogima nepoznanica. Ono na što se predsjednica posebno osvrnula jest nedostatak interesa djevojčica za IT industriju, s obzirom na to da se predviđa da će u budućnosti 90 posto zanimanja zahtijevati neku digitalnu vještinu. Svoje inovacije i eksperimente na Pantovčaku izložili su predstavnici Fakulteta strojarstva i brodogradnje, Fakultet elektrotehnike i računarstva, Prirodoslovno-matematički fakultet, Institut Ruđer Bošković, Savez inovatora i Hrvatska zajednica tehničke kulture.

FSB je predstavio i projekt Formula Student vrijedan oko 100 000 eura odnosno bolid na kojem se ocjenjuju inženjerska rješenja i performanse na raznim utrkama. Osim toga, predstavili su i prvi hrvatski bicikl na vodik, docentice Ankice Kovač. Radi se o biciklu bez štetnih emisija ugljičnog dioksida koji bi se uskoro mogao komercijalizirati.

Mladi robotičari iz Varaždina predstavili su rad osnovaca, robota Rocky-ja koji dobiva mečeve protiv ljudskih protivnika.  S ovim izumom nastupiti će na svjetskom prvenstvu robotike u Japanu u srpnju ove godine a ne sumnjamo da će donijeti i medalju.

Uzvanicima ovog IT okupljanja predsjednica je predstavila i posebnog savjetnika za digitalnu transformaciju i STEM, Nenada Bakića.

 

 

Leave a response »

SUDAR TRAJEKATA U LUCI GAŽENICA

A FG : 16/05/2017 23:29 : Glavne vijesti

Trajekti „SIS“ i „Juraj Dalmatinac“ sudarili su se u subotu, 22. Travnja u zadarskoj luci Gaženica zbog tehničkog kvara na trajektu „SIS“. Zahvaljujući intervenciji brodske posade koja je na vrijeme reagirala, nitko od putnika i članova posade nije ozlijeđen. Sudar se dogodio u trenutku kada su „SIS“ –u otkazali motori pri čemu je udario „Jurja Dalmatinca“ koji je bio na susjednom vezu.  Prema izvješću Jadrolinije brodovi nisu pretrpjeli značajna oštećenja, a putnici su na odredište prevezeni trajektom „Vladimir Nazor“.

Brodu „Juraj Dalmatinac“ oštećena je vanjska oplata u vidu razderotine od oko 60 cm na desnom krmenom dijelu, na visini 10 metara iznad razine mora dok brod „SIS“ nije pretrpio konstrukcijska oštećenja. Do uklanjanja kvara na upravljačkom mehanizmu ostat će na vezu u luci Gaženica dok je „Juraj Dalmatinac“ završio u remontnom brodogradilištu na sanaciji oštećenja.

Iako su otočani upozoravali da se radi o starom i potencijalno opasnom brodu, opravdavalo se da su trajektne luke (stare) u Zadru i Preku na otoku Ugljanu neuvjetne za nove brodove. No, kako sui u međuvremenu oba mjesta dobila preuređene i moderne luke, možda je i vrijeme da dobiju i moderan brod na toj liniji.

 

 

Leave a response »

ŠEST DESETLJEĆA ŽENSKOG TROGIRSKOG RUKOMETA

A FG : 15/05/2017 18:46 : Glavne vijesti

Grad Trogir imao je čak dva kluba koji su bili na vrhu nekadašnje jugoslavenske prve lige – Ekonomist iz Segeta i ŽRK Trogir. Godine 2010. oba kluba su nestala sa sportske scene zbog financijskih problema. No, imajući na pameti mlade nade, osnovan je KRM „Trogirka“ koja je okupila 17 djevojčica a danas (sedam godina kasnije) ima preko sto igračica od osam do sedamnaest godina. Predsjednik kluba od 2014. godine je Joško Radić, koji je istaknuo da su najstarije cure kadetkinje a ujedno i seniorke koje igraju treću ligu.

Ako klub iduće godine uspije ući u drugu ligu, bit će daleko najmlađa ekipa na čelu s kapetanicom Andreom Sesar. Petogodišnji plan je prva liga s obzirom na to da su zadnje tri godine pri samom vrhu na državnim prvenstvima, i sve to bez sponzora. Cure treniraju u dvorani koja nije dovoljna za potrebe grada, dok ljeti treniraju oko hotela Medena (na trim stazi, igraju vaterpolo, trče po šljunku…). Svake godine se djevojke vodi na jedan međunarodni turnir uz konkurentske ekipe iz Slovenije, Austrije, Poljske i Hrvatske. Od tri finala osvojile su dva zlata i jedno srebro. Trenerica im je Mirjana Runtić koja je istaknula tri cure za reprezentaciju: Marinu Gašpić, Barbaru Ćaleta i Mirelu Lelas. Za vrijeme studiranja, klub bi želio osigurati djevojkama stipendije, platiti vozački ispit i osigurati džeparac. Svaka se djevojka potiče na studiranje jer se moraju razviti u svim sferama, no svima je zajedničko da žele imati rukometnu karijeru.

Stručni stožer „Trogirki“ čine prof. Ivan Perkušić, Mirjana Runtić, kineziologinja Lucijana Škrlj, bivša rukometašica Merica Laura te reprezentativac s međunarodnim iskustvom Josip Lukić.

 

Leave a response »

KAKO SU SE BIVŠI SPORTAŠI SNAŠLI U PODUZETNIČKIM VODAMA?

A FG : 12/05/2017 18:40 : Glavne vijesti

ŽELJKO MAVROVIĆ

Malo tko nije čuo za ekološku proizvodnju bivšeg boksačkog prvaka Željka Mavrovića. Jedan je od rijetkih sportaša koji nakon aktivne karijere nije uložio novac u kafić ili restoran. U vlastitoj tvrtki Eko-centar proizvodio je ekološku hranu no biznis mu nije uspio. Tri je godine pokušavao izvući tvrtku iz financijskih problema u koje je zapala, no ostaje mu ponos jer nijednom radniku nije ostao dužan. Na svom je vrhuncu bio najveći hrvatski proizvođač eko hrane koji je zapošljavao stotinjak radnika. Eko-Mavrović grupa imala je 40 milijuna kuna prihoda a na 400 hektara uzgajao je 15 vrsta žitarica i uljarica. Tvrtka Eko Klara dnevno je proizvodila do 30000 komada peciva i kruha. Okušao se i u uzgoju stoke i prodaji vlastitih mesnih prerađevina. Razlog kraha njegovog eko carstva je bila globalna financijska kriza zbog koje su skuplji eko proizvodi u trgovinama postali nekonkurentni.

IGOR ŠTIMAC

Davne 2000. godine Igor Štimac pokrenuo je  Sport Tip kladionicu koja je pet godina otišla u stečaj, nakon čega ulazi u obiteljski posao proizvodeći vino i maslinovo ulje. Vrijednost početnog ulaganja procijenjena je na više od 5 milijuna eura, a za sada ta priča ide dobro. Štimac je poznat i po diskoteci Faces Club Kaltenberg u Bolu na Braču i „Masters“ u Splitu.

DARIO ŠIMIĆ

Bivši nogometaš posljednjih je godina istaknuti nogometni sindikalist koji se bori za prava obespravljenih nogometaša. Uspio je pokrenuti i privatan biznis – proizvođač je Vivas kave i Aquavive.

ZVONIMIR BOBAN

Zvonimir Boban najviše je ulagao u privatni posao. Prvo se okušao u gradnji stanova i kupovini restorana u Zagrebu. Neslavno je završio pokušaj distribucije hrenovki Wuddy i Pavo za velike trgovačke centre, nakon čega je njegova tvrtke „Moja zemlja“ upala u financijske probleme. Deset posto tvrtke Boban je prodao talijanskom nogometašu Paolu Maldiniju za 400000 eura, a potom deset posto i Andreju Ševčenku.

NIKOLA KALINIĆ

I Nikola Kalinić se kao Zvone Boban „bacio“ na nekretnine. Zanimljiva je priča s ljekarnom u Marmontovoj ulici, čiji je prostor kupio Kalinić. Iako je ljekarna zatvorena pa ponovno otvorena Kalinić prima zajam za taj prostor. Navodno je uložio u još neke, za sada javnosti nepoznate, nekretnine.

JANICA KOSTELIĆ

Nakon imenovanja državne tajnice središnjeg ureda za sport, Janica Kostelić je objavila imovinsku karticu u kojoj stoji mjesečna zarada od cca 14000 kuna neto, te preko 16000 kuna iz ostalih izvora. Vlasnica je pet stanova u Rijeci i jednoga u Opatiji (vrijednog dva milijuna kuna). Vlasnica je tvrtke Aquanivalis koja ostvaruje godišnji prihod od 200000 do 380000 kuna.

GORAN IVANIŠEVIĆ

Iako se okušao, Goran Ivanišević nije se proslavio u građevinskom biznisu. Samo od nagradnog fonda u karijeri je zaradio 10 milijuna dolara, a svoj rodni grad napušta nakon nezadovoljstva s gradskim čelnicima i političarima a vezano za gradnju stambeno-poslovne zgrade na Firulama. Vilu na Marjanu je prodao a zemljište na Duilovu darovao je svojoj majci.

DAVOR ŠUKER I ROBERT JARNI

Propali pokušaj Davora Šukera je robna marka S9, a Davora Jarnija marka R Jarni. Šuker je pokrenuo i nogometnu akademiju koja nije baš izbacila kvalitetne igrače. Danas je Šuker ostao zapamćen više kao nepopularni predsjednik HNS-a dok se Jarni bavi trenerskim poslom.

IVA MAJOLI

Naša proslavljena tenisačica svoju zaradu od turnira uložila je u nekretnine, restoran i teniski teren na Cmroku u Zagrebu. Kako je za svoje potrebe podignula kredit u švicarcima, problemi u poslovanju doveli su do blokade računa i stečaja Teniskog centra. No, spasitelj ove priče je poduzetnik Danko Končar koji uplaćuje 37,8 milijuna kuna duga čime je račun odblokiran. Slijedi novo ulaganje u centar u koordinaciji s Končarom, dok će Iva Majoli u sklopu Končarevog hotela Medena u Trogiru voditi teniske terene.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Leave a response »

CENTAR ZA INDUSTRIJSKI RAZVOJ (CIRAZ)

A FG : 11/05/2017 18:36 : Glavne vijesti

Novoosnovani centar Hrvatske gospodarske komore potiče gospodarski razvoj povezivanjem gospodarstva i znanosti kroz inovacije i istraživanje. Na IGLO core meetingu u Briselu predstavili su svoj rad i naglasili prioritete. HGK članstvom u IGLO-u dobiva pravodobne savjete i informacije o mogućnostima financiranja istraživačkih projekta, olakšava komunikaciju između znanstvene zajednice i europskih institucija te promiče suradnju i razmjenu najbolje prakse. Čak 85 posto aktivnosti CIRAZ-a finaciraju se iz Fonda za regionalni razvoje EU dok ostatak od 15 posto financira HGK.

Cilj IGLO-a je olakšati i poboljšati interakciju  i razmjenu informacija među članovima  i EU institucija u pitanjima vezanima za istraživanje i razvoj.

Predstavnici CIRAZ-a u Briselu bili su Mateo Ivanec, voditelj odjela inovacijske tvornice, Tomislav Radoš, potpredsjednik HGK za industriju i IT te direktorica CIRAZ-a Danijela Ćenan.

 

 

 

 

 

 

 

Leave a response »
« # 1, 2, 3 »
 

Podijeli ovo