Chat with us, powered by LiveChat

Hotel Medena smješten je pored Trogira u Splitsko-dalmatinskoj županiji koja se smatra jednom od glavnih turističkih i kulturnih središta Hrvatske. Županija broji oko 300 kulturnih znamenitosti uključujući, između ostalog, stari grad Trogir i Dioklecijanovu palaču u Splitu koji su pod UNESCO-vom zaštitom.

Prometna povezanost

Hotel Medena nalazi se na prometno dobro povezanoj lokaciji.

Splitski aerodrom

Zračna luka Split treća je najprometnija zračna luka u Hrvatskoj (gotovo u rangu s drugom najvećom koja se nalazi u Dubrovniku). Zračna luka nalazi se oko 6 km sjeveroistočno od Hotela Medena (nelinearna udaljenost). Sadrži jednu pistu i jedan operacijski terminal te pruža redovite i sezonske letove. Trenutno se zračnom lukom Split koristi 40 domaćih i međunarodnih aviokompanija, uključujući Aeroflot, Air Berlin, Austrian Airlines, Croatia Airlines, Finnair, Lufthansu, Scandinavian Airlines, Ukraine International Airlines, Vueling Airlines i Wizz Air. Zračna luka omogućuje povezanost s Amsterdamom, Barcelonom, Berlinom, Kopenhagenom, Dublinom, Ženevom, Kijevom, Londonom, Manchesterom, Moskvom i Zürichom, kao i s nekoliko domaćih odredišta.

Cestovna povezanost

Trogir je dobro integriran u regionalnu i nacionalnu mrežu autocesta. Autocesta A 1 povezuje Zagreb i Split. Autocesta D 8 omogućuje vezu između Trogira i Splita. Zračna luka Split nalazi se oko 5 km od Trogira i do nje se može doći automobilom u roku od oko sedam minuta (uz pretpostavku povoljnih uvjeta u prometu).

Pomorski promet

Postoji oko 350 velikih i malih luka na hrvatskoj obali, uključujući sedam luka koje služe za prekooceanske plovidbe. Luka Split najveća je putnička luka u Hrvatskoj i treća po veličini putnička luka na Mediteranu a nalazi se oko 29 km istočno od Trogira.

Položaj hotela Medena u odnosu na ukupnu površinu zemljišta

Na zemljištu Hotela Medena koje se proteže na 105 000 četvornih metara izgrađeni su objekti ukupne površine 33 000 četvornih metara.
Sadašnji se hotel sastoji od dva krila u obliku slova Y. Svako krilo ima osam katova. Oba krila imaju 550 smještajnih jedinica. Dva su krila povezana s centralnim objektom u kojemu se nalazi predvorje, recepcija i restoran te sobe za sastanke. Postoji još jedan objekt koji se nadovezuje na krilo B. Radi se o unutarnjem bazenu koji nije u funkciji. Dok je bio u funkciji, to je bio bazen sa slanom vodom. Osim hotela postoje i dvije depandanse odmah uz more. Depandanse sadrže 100 smještajnih jedinica. Blizu depandansi postoji restoran na dvije etaže. Na gornjoj etaži je veliki plato.
Nadalje, postoje sportski sadržaji poput dva nogometna igrališta, jednog košarkaškog igrališta, jednog minigolf terena te šest teniskih terena.
Hotel ima koncesiju na plažu. Plaža se proteže uzduž parcele uz more.

 

Podijeli ovo