Posljednjih godina grad Labin bilježi zamah investicija što je rezultiralo pojačanom potražnjom za radnom snagom. Labinski gradonačelnik Tulio Demetilka na otvorenju Sajma poslova u Labinu najavio je čak 700 novih radnih mjesta, te naglasio kako danas svjedočimo nesrazmjeru ponude i potražnje radnih mjesta. Uspoređujući s prethodnom godinom, Labin bilježi smanjenje nezaposlenosti za čak 64 posto odnosno 350 osoba nije bilo u radnom odnosu 2015. godine.

Gospodarstvo Labina osjetilo je posljedice zatvaranja tvornice Benettona, no nasreću, pojavili su se Carel, pogon Bibetecha a u fazi su i pregovori s još jednom tvrtkom čije je ime za sada tajna.

Svjesni problema manjka radne snage, čelni ljudi Labina pregovaraju o gradnji zgrade za smještaj zaposlenih te pokrivanje troškova prijevoza radnika. Konačni cilj je postati Grad prijatelj gospodarstvenika.

Središnji dan sajma bio je 25. ožujka gdje su se predstavili poslodavci Valamar Riviera, Holcim Hrvatska, Carel Adriatic, MCZ, Bibetech, Uljanik, 1. Maj, Udruženje obrtnika Labin, Pučko otvoreno učilište Labin, Učilište Diopter Pula, Fakultet ekonomije i turizma i Politehnika Pula.

Bogati program sajma uključivao je i tribina o mogućnostima razvoja kreativnih industrija u Labinu te radionica na temu start-upa u organizaciji LAG istočna Istra sa Savjetom mladih Grada Labina. Cilj je potaknuti ljude da iskoriste svoje potencijale.

 

Podijeli ovo