DOGUS GRUPA
Regionalni direktor Dogus grupe Burak Baykan posto je novi član uprave Udruženja stranih ulagača u Hrvatskoj. Razlog tome je dugogodišnje ulaganje ove turske grupacije u naš turizam, u kojeg je uloženo više od 250 milijuna eura i zaposleno oko 350 građana. Vlasnici su 10.87 posto ACI-ja, nekoliko marina brenda D-Marin, uložili su u D-Resort Šibenik a trenutno rade na projektu Hyatt Regency hotela u Zadru.

HRVATSKA INOVATORICA GODINE
Svjetska, a naša. Tako možemo najaviti Michelu Magaš, Hrvaticu s dva državljanstva (našim i britanskim). Dobitnica je nagrade EU za inovatorice 2017. godine i odnosi 100 000 eura vrijednu nagradu. Vlasnica je i osnivačica Stromatolite-a, britanskog laboratorija za inovacije u dizajnu sa studijem u Švedskoj koji razvija novu generaciju inkubacije i kreativnih tehnoloških alata za inovacije.

INICIJATIVA ŽENA 50+
Udrugu Žene 50+ osnovale su poduzetnice i menadžerice kojima je cilj osnaživanje žena starijih od 50 godina koje su ostale bez posla. Mladenka Šarić, Snježana Mlinarević, Ankica Mamić i Jelena Skorup pružit će podršku svim ženama s dobrom poslovnom idejom koje se susreću s izostankom potpore i krutošću institucija.

TRAŽI SE JOŠ JEDAN DIREKTOR UBERA
Tvrtka Uber traži još jednog direktora, i to operativnog. Izgleda da se tvrtka odnosno šef Travis Kalanick ne može više sam nositi s problemima u poslovanju, što uključuje i optužbu za diskriminaciju i nekoliko skandala.

 

Podijeli ovo