Pametni tuš Unni nudi niz tehničkih poboljšanje i predviđa se da bi iduće godine mogao biti postavljen na plažama duž jadranske obale. Odlične su to vijesti za mladi tim stručnjaka kojeg čine Matias Knežević, Kristijan Gorupić i Niko Jeleč. Njihov multifunkcionalni tuš koristi obnovljive izvore energije – fotonaponsku ćeliju na vrhu konstrukcije. Omogućuje i spajanje na WiFi, instaliranje zvučnika, rasvjetu nakon večernjih sati.

Koncept prvobitnog tuša se pokazao prevelikim, kompliciranim i nekonkurentnim. Nova, poboljšana verzija tuša nije toliko uzbudljiva kao prva no nudi niz tehničkih poboljšanja. Uz solarno napajanje osiguran je autonomni rad, a imat će i ekran u funkciji infocentra koji će kupačima davati informacije o vremenu, temperaturi mora, lokalne sadržaje i videoreklame.

Tuš će se aktivirati pomoću senzora, spriječit će se gubitak vode a higijena samog tuša bit će na većem nivou.

Unni je domaći proizvod inox konstrukcije tuša koja se sklapa u Orahovici, a solarne ploče se proizvode u Varaždinu.

Ovu inovaciju prepoznao je i Kristijan Šimičić koji je postao partner investitor. Njegova vizija je ulagati u poslovne projekte koji će stvarati novu vrijednost i otvarati nova radna mjesta. Ovdje se radi o mladoj ekipi s globalnom vizijom i potencijalom. Tim se preselio u BIOS i zaposlio još dvoje radnika.

Sljedeći cilj su financije iz EU fondova kojima se potiču inovativna i pametna rješenja.

 

 

 

Podijeli ovo