Joga za lice su posebno osmišljene vježbe koje omogućavaju koži  lica da izgleda svježije, zategnutije i mlađe. Začetnica ovog sustava vježbanja je Annelise Hagen kojoj vjeruju i Jennifer Aniston i Cindy Crawford. Kako bi rezultati bili vidljivi Hagen preporučuje vježbanje 10 minuta dnevno tijekom tri tjedna. Za vježbe nije potrebna oprema, a preporučuje se kombinacija njege lica s vježbanjem mišića lica. Na taj način hranite kožu i aktivirate mišiće lica.

-Opuštanjem mišića lica, smanjujemo nakupljenu napetost i količinu stresa u tijelu.

-Protiv bora može se i smijanjem, nasmiješte se, aktivirajte mišiće, a jagodicama pritišćite kako bi pružili otpor.

-Učvrstite obraze, zadržite zrak, premještajte ga iz jednog obraza u drugi dok ne ostanete bez daha, udahnite i izdahnite.

-Kako biste zadržali obraze i područje oko usana čvrstim, zadržavajući osmijeh uvlačite obraze u udubine lica.

-Bore oko očiju izgladite tako da lagano pritisnete područje u ravnini donjih trepavica, te lagano potežite kožu prema vani.

-Raširite oči što više možete i gledajte nekoliko sekundi u točku ispred sebe kako biste smanjili bore na čelu.

-Smanjite napetost, udahnite kroz nos, stisnite mišiće, kroz izdah isplazite jezik i pogledajte prema gore.

-Pomladite vrat, podignite glavu prema stropu tako da osjetite istezanje u vratu. Napućite usne i potisnite ih prema stropu, držite nekoliko sekundi i opustite

-Spriječite pojavu podbratka, stanite uspravno, držite vrat u ravnom i čvrstom položaju, leđa savijte prema unatrag i ispružite bradu desetak sekundi što više prema gore i opustite se.

 

 

Podijeli ovo