Prvi HoReCa event u Hrvatskoj započinje 17.veljače, a organiziraju ga Metro Hrvatska i Crane u Inovacijskom centru HUB 385. Cilj eventa je upoznati HoReCa sektor s digitalnim i tehnološkim rješenjima koji mogu unaprijediti njihovo poslovanje te povezati domaće startupove s potencijalnim partnerima.

Glavni direktor Techstars Metro Acceleratora na event stiže iz Berlina, a glavna tema razgovora bit će inovacije u ugostiteljstvu.

U Hrvatskoj postoji Coffee Cloud koji pruža alat za praćenje profesionalnih espresso aparata i podatke pohranjuje u „oblaku“.

Program Metro Acceleratora i partnerstvo s Techstarsom vodi se kroz dvije skupine akceleratora na godinu – za ugostiteljstvo i maloprodaju. Za svaku se skupinu odabere 10 startupa koji provedu 3 mjeseca u Berlinu intenzivno radeći s mentorima. U svaki od tih startupova investira se do 120 tisuća eura u razmjenu za vlasnički udio os 6 do 9 posto. Ovo je treća godina programa u kojem je do sada sudjelovao 21 startup.

Neki od startupova koji mogu unaprijediti poslovanje su:

Flowfity – rješenje za higijenske evidencije utemeljene na cloud tehnologiji

Ask Paul –  softver za upravljanje ljudskim resursima

Coffee Cloud – IoT rješenje koji prati konzumaciju kave u barovima.

Iako ugostiteljstvo zaostaje s odgovorima na izazove novih tehnologija, ipak se uočava napredak u digitalizaciji (primjerice , uspješne kompanije poput Open Tablea i Trip Advisora). Vlasnici hotela i restorana naporno rade i imaju malo dodatnog vremena za istraživanje digitalnih rješenja. Iz tog razloga vrijednost prijedloga mora biti jasna i jednostavna, a povrat investicije trenutačan.

 

 

 

 

Podijeli ovo