Sektor informacijsko komunikacijske tehnologije izuzetno je važan za gospodarski razvoj svake države. One zemlje koje su prepoznale situaciju i podredile svoje gospodarstvo ICT-u bilježe pozitivan gospodarski rast.

Zahvaljujući razvoju tehnike i tehnologije, granice više ne postoje a svijet postaje globalno igralište na kojem svi imaju jednake šanse.

Tvrtka Citus, koja na tržištu postoji već 17 godina, bavi se savjetovanje, projektiranjem, implementacijom i razvojem mobilnih i cloud IT rješenjima temeljenim na Microsoft tehnologiji. Tvrtka broji 10 zaposlenih i preko 100 suradnika a njen vlasnik Tomislav Bronzin ističe kako je ponosan na njen uspjeh. To uključuje i brojne domaće i međunarodne reference, 3 patenta u području ICT-a, osnivanje ICT zajednice u Hrvatskoj, BiH, Srbiji, Makedoniji, Armeniji i Moldaviji. Između ostalog, Bronzin je i dopredsjednik udruženja za IT Hrvatske gospodarske komore i organizator konferencije Mobility Day.

Za svoje usluge i proizvode tvrtka je dobila preko 50 međunarodnih nagrada, kao i zlatne medalje za inovacije u ICT-u diljem svijeta (SAD, UK, Sjeverna Irska, Rusija, Tajvan, Malezija, Poljska, Rumunjska, Hrvatska). Vlasnik tvrtke smatra kako je hrvatsko ICT tržište odlično sa snažnom i jakom konkurencijom no još uvijek se ne prepoznaju potencijali inovacija u primjeni u svakodnevnom životu. Postoje zemlje koje potiču inovacije i odmah i primjenjuju u svoje gospodarstvo a samim time bilježe gospodarski rast.

Osim što je inovator, tvrtka Citus je i izvoznik čiji se proizvodi nalaze na svim tržištima svijeta. Njeni su partneri vodeće tvrtke u područjima marketinga, konferencije, upravljanje poslovnim procesima, utvrđivanje zdravstvenog stanja i informatičke tvrtke.

Hrvatskoj nedostaju ICT stručnjaci i obrazovanje za njih nije na odgovarajućoj razini. Citus prepoznaje potencijal mladih ljudi u Hrvatskoj koji dolaze u tvrtku na praksu te ih kroz program mentoriranja obrazuju za njihove potrebe. Nakon završetka školovanja, praktikanti su spremni za rad.

Budući poslovni koraci tvrtke Citus su poboljšanje postojećih rješenja, njihova komercijalizacija i osvajanje novih tržišta.

 

 

 

 

 

Podijeli ovo