115 hrvatskih škola prijavilo se za edukacije na Dan sigurnijeg interneta,  čime je premašen broj sudionika od prošle godine kad su sudjelovale 104 škole i 6000 učenika. Edukacijama se promiče odgovorno i sigurno korištenje mobilnih i online tehnologija među djecom i mladima.

Nakon pripremnih predavanja „Skype for business“ za učitelje održat će se predavanja s istom temom i za učenike, a zatim će u svakoj od škola biti održana i radionica na tu temu.

Osim predavanja, učenici su pozvani na sudjelovanje u kvizu s temom sigurnosti na Internetu te će najbolji osvojiti primamljive nagrade.

90 posto djece osnovnoškolske dobi ima, prema istraživanju Centar za nestalu i zlostavljanu djecu, Facebook profil dok ih se 55 posto na Internet spaja preko mobitela. Uzimajući u obzir te podatke, Centar za nestalu i zlostavljanu djecu i Microsoft Hrvatska  pokrenuli su nedavno projekt Web detektivi kojem je cilj naučiti djecu kako prepoznati neprimjereni sadržaj i ponašanje na Internetu te isto prijaviti na pravo mjesto.

 

Podijeli ovo