Profesorica u Srednjoj školi za elektrotehniku i računalstvo, Ružica Kamenjašević dobitnica je najvišeg godišnjeg priznanja koje se dodjeljuje za iznimna postignuća inventivnog rada. Uručena joj je statua ˝Ivan Luppis˝, stilizirana riba-torpedo, a od 1999.nastoji unaprijediti nastavu iz područja elektrotehnike. Voditelj je sekcije Elektrotehničari – inovatori, učenici uz njezino mentorstvo realiziraju projekte, većina od njih nagrađena je na državnoj i svjetskoj razini. Sekciju Eko-energetičari osnovala je u ovoj godini, članica je više udruga, cilj joj je poticati, razvijati i unapređivati inventivni rad mladih. Savez inovatora PGŽ-a proglasio ju je najboljom mentoricom prošle godine, te je na izložbi Inova mladi 2016. ponijela istu titulu.

Pod pokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, na svečanosti u Gradskoj vijećnici uručene su nagrade Saveza mladim inovatorima. Robert Lesjak iz Srednje škole za elektrotehniku i računalstvo dobio je prvu nagradu za inovaciju ˝Isprintani 3D printer˝. Drugu nagradu dobili su Smiljan Pavlović i Enrique Kurajić iz elektroindustrijske i obrtničke škole za ˝Solarni automobil˝, Luka Radinović, iz iste škole dobio je treću nagradu za ˝Protuponirajući sustav prednjeg opružnog ovjesa motocikla˝.

Drago Krajina istaknut je kao mentor koji zaslužuje posebno priznanje, koji u Elektroindustrijskoj i obrtničkoj školi potiče i pomaže učenicima da svoje ideje pretvore u inovativne radove.

 

 

 

 

Podijeli ovo