Predsjednik Uprave šibenske NCP Grupe Roko Vuletić najavio je nove poslove s Velikom Britanijom, Norvežanima te pregovorima s Dogus grupom, državom i Jadranskom bankom.

Projekt izgradnje aluminijskih katamarana koji se po prvi put umjesto iz Splita isporučuju iz Luka Šibenik, donosi godišnji profit oko 70 milijuna kuna. Ovo je i prvi put da tvrtka isporučuje tri broda odjednom, u koje je ugrađena sofisticiranija oprema. Do kraja godine planira se ostvariti broj od 59 izvezenih katamarana za inozemna tržišta marikulture.

Kao glavnu poteškoću u razvoju, Vuletić navodi manjak bankarske podrške, odnosno hrvatske banke ne žele financirati proizvodnju bez čvrstih garancija a sam ugovoreni posao se ne smatra dovoljno čvrstim jamstvom. Ni situacija u HBOR-u nije bolje, čak im je politika rizika stroža nego kod klasičnih banaka. Vuletić smatra da bi država umjesto čekanja velikih greenfield investicija trebala uvesti garantne mehanizme za ugovorene izvozne poslove. Naposljetku, država je ta koja ima najveće benefite od izvoza kroz rast BDP-a, zapošljavanje, porezne prihoda te uravnoteženje platne bilance. Tako bi omogućila novo zapošljavanje kod postojećih gospodarskih subjekata koji imaju uhodane poslove. Primjerice, Italija, Njemačka i Nizozemska rade preko svojih izvoznih banaka.

Trenutno se vode pregovori s Dogus grupom, koju je nedavno preuzeo španjolski MB92 iz Barcelone, najveće remontno gradilište na svijetu. Uspostavom strateške suradnje s njima, NCP bi imao benefite i mogućnost organskog rasta u segmentu mega jahti po vrlo visokim stopama. Za hrvatsko gospodarstvo bi ulazak u vlasničku strukturu Dogus grupe bila izvrsna vijest.

Ako se pogleda u knjigu narudžbi NCP Šibenik, vidjela bi se lista pouzdanih kooperanata – Bimes, Elektrostrabežnik, Pulaka, Ćaleta gradnja, Vela yacht i Linea mare čije poslovanje raste s NCP poslovanjem, a nude kvalitetnu uslugu i reagiraju na vrijeme. Primarno tržište je Europska unija a očekuje se da će 2017. godina biti još jedna uspješna poslovna godina s obzirom na to da su kapaciteti novogradnje popunjeni do sredine iduće godine.

Najavljeni posao s Velikom Britanijom uključuje gradnju nekoliko putničkih brodova koji u svojoj floti ima 30-ak brodova.

Svaki novi brod zahtjeva ulaganja u know-how što nosi dodatnu vrijednost, a cijena rada je manja od francuske, nizozemske, njemačke i talijanske cijene rada. U slučaju rasta narudžbi, problem s kojim bi se tvrtka susrela bio bi pronalazak dovoljnog broja radnika. Naime, čak 50% upita za zapošljavanje dolazi iz Slavonije gdje radnici uz plaće traže i smještaj. Država bi ovdje mogla pomoći tako da trošak smještaja poslodavcima bude priznat kao porezna olakšica a ne kao plaća, čime bi se spriječio i odlazak naših radnika u druge zemlje EU.

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovo