Bračni par Legović iz Umaga vlasnici su tvrtke za proizvodnju prirodne kozmetike Dermoestetik. Nedavno su se vratili kući sa zlatnom medaljom s Međunarodnog sajma inovacija IENA održanog u Nurnbergu. Njihova Aqua Lift Thermal Cream odnosno krema s termalnom vodom iz Istarskih toplica pomela je konkurenciju od 700 inovacija iz 28 zemalja svijeta. Krema se koristi za dubinsku regeneraciju i pomlađivanje kože lica na bazi biljnih matičnih stanica, algi i eteričnog ulja lavande.

Linija kozmetičkih proizvoda po imenu Esensa Mediterana proizvodi se od 2005. godine u mjestu Buščina pored Umaga. Legovići svoj pogon uskoro sele u poslovnu zonu Vidal u Novigradu gdje se nalazi novoizgrađeni proizvodni pogon s laboratorijem, proizvodnom linijom, većim skladištem i prostorom za turističke posjete. Trenutno zapošljavaju 12 zaposlenika, a s otvaranjem novog pogona imat će ih 10 više.  U turističkom dijelu kompleksa nalazit će se i mali muzej koji će sadržavati povijest kozmetike te dvorana za projekcije, radionice, predavanja.

Paleta njihovih proizvoda sadržava 140 različitih kozmetičkih proizvoda (kreme, gelovi, serumi, balzami, losioni, ampule, kapi, šamponi…) a tvrtka surađuje sa svjetskim laboratorijima iz Italije, Švicarske i Francuske. Liniju Esensa Mediterana koriste wellness centri diljem Hrvatske i to kroz tretman Detox-Destress Lavander, za kojeg su Legovići nagrađeni zlatnom medaljom i posebnom nagradom Platina na britanskom sajmu inovacija 2013. godine. Brojne nagrade i zlatne medalje osvajala je linija Esensa Mediterana na brojnim drugim natjecanjima i sajmovima inovacija u svijetu. Primjerice, na sajmu inovacija Bliskog istoka IIFME 2012. godine u Kuvajtu osvojili su zlatnu medalju za kremu oko očiju Eye Lifting. U pozadini njihovih proizvoda uvijek je medicinski tretman koji pospješuje opće stanje organizma.

Tvrtka Dermoestetik izvozi u zemlje bivše Jugoslavije, Njemačku i Italiju.

 

 

 

Podijeli ovo