Lider u prodaji notebook-a i jedan od najvećih i najinovativnijih domaćih proizvođača sobnih računala Mikronis, plasirao je na tržište prvi hrvatski PC visokih performansi i nazvao ga Avenio. Upravo s ovim proizvodom tvrtka želi postati lider u sektoru gaming PC koji se radi po narudžbi. Računala je moguće prilagođavati željama kupca izmjenom boja kućišta ili primjenom raznih motiva na kućište. Avenio su prepoznali i vanjski ulagači a u tijeku su pregovori s velikim europskim distributerom o izvozu na tržište istočne Europe.

Gordana Puhalek, direktorica Mikronisa rekla je kako je tvrtka do sada prodala više od 2000 Avenija pogotovo nakon primitka medalje Best Buy Award. U ponudi je 6 modela Avenio računala, uz još jedan na završnom testu. Tri najveća hrvatska studija za proizvodnju računalnih igara Croteam, Gamepires i LittleGreenMen radit će na razvoju Gepard Avenio računala čiji će kupci imati pristup njihovim igrama. U razvoj Avenia uključen je niz vanjskih profesionalaca poput hip hop glazbenika Matka Šašeka.

Posebno je zanimljivost da Mikronis jedini u Hrvatskoj nudi garanciju računala na 5 godina, popravak kroz 48 sati te ne lijepe servisne naljepnice pa korisnici ne gube jamstvo ako otvore kućište.

Ove se godine očekuje da će svjetsko tržište računala za igrače računalnih igara porasti na 22,5 milijardi dolara a već sljedeće godine na 23,1 milijardu dolara.

 

 

 

 

 

Podijeli ovo