1. Međunarodni sajam inovacija IENA 2016. održao se od 27. do 30. listopada u Nünbergu. U konkurenciji od 700 inovacija iz 28 zemalja, hrvatski inovatori osvojili su osam odličja. Udruga inovatora Hrvatske predstavila je 8 inovacija, a naglasak sajma bio je na kućanskim proizvodima, proizvodima i sustavima sigurnosti, tehnološkom razvitku i praktičnim primjenama.

Zlatne medalje osvojili su Marko Miroslav Bače za inovaciju Sustav za kontrolu putnika u izvanrednom prijevozu, Antonio Debeljak za Sigurnosnu bravu, Sunčica Kajganić i Boris Marić za Smart bag ZONNE, Krešimir Komljenović za Cjevnu konstrukciju za mjerenje protokola tekućina, Ivana i Robert Legović za Aqua Lift Thermal cream. Srebrnu medalju osvojila je Ivana Palčić za inovaciju RE-STEP, dok su brončane medalje osvojili je Dominik Sremić za Električni skuter, Antonio i Pavle Potočki za Mini elektronski boks.

Na sajmu je održana i skupština Međunarodne federacije nacionalnih asocijacija inovatora na kojoj je Zoran Barišić, predstavnik UIH-a ponovno izabran kao član Izvršnog odbora, a i ove godine bio je član ocjenjivačkog suda.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovo