Različitosti koje nas okružuju glavna su motivacija za stvaranje nečeg novog. Poticajni uvod Inovacijskom danu održanom 7. listopada u prostorima Ericssona Nikole Tesle u Zagrebu, bio je talk-show kojeg je vodio poznati književnik Bruno Šimleša, te njegovi gosti redatelj Oliver Frljić, Darko Galičić, Nikolina Šustić-Stanković, Vanja Radovanović i Dinko Vuković. Glavne teme bile su kako živjeti paralelan život u SF romanu i prtim osvojiti nagradu, kako fizičko ograničenje iz utega pretvoriti u zamašnjak, što dođe čovjeku da s vlastitim djetetom razgovara na esperantu i ostale zanimljive diskusije.

Izvrsnost ideja i njihovih autora te različitost tema ogledali su se i u izboru sadržaja. Trinaest točaka grupirano je u 4 tematska područja posvećena internetu stvari, našem portfelju u segmentu industrije i društva s naglaskom na e-zdravstvo, rješenjima u telekom segmentu te temi korištenja «Big data».

Kreativan tim iz Ericsson Nikola Tesla predstavili su aplikacije za financijsko praćenje i upravljanje projektima.

Posebnu notu inovacijskom danu dala je humanitarna nagradna igra gdje su zaposlenici obilaskom tematskih cjelina na unaprijed pripremljene kupone skupljali žigove, za one kojima je pomoć najpotrebnija. Za svaki popunjeni listić kompanija će pučkoj kuhinji u svom susjedstvu donirati sredstva dostatna za tjednu prehranu jednog beskućnika. Rezultati akcije znat će se krajem godine nakon druge runde humanitarne akcije koja će se održati u Splitu, no već sad je jasno da se radi o tisućama obroka.

Troje najsretnijih sudionika Inovacijskog dana osvojilo je tri slatka iznenađenja odnosno tri torte.

Događanje je još jednom pokazalo profesionalnu širinu interesa i djelovanja zaposlenika tvrtke uz razvijenu društvenu odgovornost i solidarnost prema sugrađanima ugrožene egzistencije.

 

 

 

 

Podijeli ovo