Iduće godine tvrtka Franck planira uložiti više od 11 milijuna kuna dodatnih ulaganja s ciljem povećanja proizvodnih kapaciteta. Ovu 2016. godinu obilježilo je konsolidiranje poslovanja Francka na tržištima susjednih zemalja zahvaljujući nekoliko manjih akvizicija.

Marketinški i razvojno, protekle dvije godine za tvrtku su bile dinamične. Primjerice, samo u kategoriji toplih napitaka lansirano je preko 30 novih proizvoda. Nastavljaju s realizacijom strateških planova do 2020.godine kao i daljnji iskorak u regiji i internacionalizaciju poslovanja i u rastućoj kategoriji snacka.

Kroz Adria Snack Company d.o.o. ostvareni su odlični rezultati u prvoj godini poslovanja. Ukupna su ulaganja u prvoj godini iznosila 7 milijuna kuna čime su se unaprijedili proizvodni kapaciteti i postigla viša razina energetske učinkovitosti tvornice u Hercegovcu.

Unatoč najavljenom poreznom rasterećenju, podizanje PDV-a u ugostiteljstvu imat će negativan utjecaj na potencijale prodaje na domaćem tržištu.

Financiranje investicija za jačanje pozicije na vanjskom tržištu biti će zahtjevnije zbog ukidanja oslobođenja od plaćanja poreza na dobit za reinvestirani iznos.

 

 

 

 

 

Podijeli ovo