Zajednica Tehničke kulture Rijeka organizirala je radionicu „Prvi koraci u 3D modeliranju“, koja je privukla oko 200 učenika osnovne škole Srdoči iz Rijeke. Cilj joj je privući što više učenika za tehnička zanimanja te potaknuti na sudjelovanja na budućim radionicama 3D printanja. Ravnatelj OŠ Srdoči Ivan Vukić istaknuo je kako škola posjeduje 3D printer te da se trude učenike što više informirati o trećoj dimenziji.

Tehnički centar mladih najbolje je opremljena modelarska radionica u Rijeci u kojoj se izrađuju i obrađuju modeli, dizajniraju i spajaju razni materijali. Upravo je inicijativom Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu pokrenuta nabava 3D printera što uključuje i animacije po osnovnim školama u suradnji sa Savezom riječkih inovatora. Tehnički iskorak 3D printera polaznicima je prezentirao Kristian Benić koji je ukazao na sve mogućnosti 3D printera.

Robert Lesjak iz Saveza riječkih inovatora prezentirao je svoj printer nastao u samogradnji, koji ne zaostaje po kvaliteti rada i dostupniji je mladima. Kupuju se samo dijelovi dok se cijela konstrukcija može napraviti od polovnih elemenata.

Prvi koraci u 3D printanju održavati će se u Tehničkom centru mladih uz naprednu edukaciju u Savezu riječkih inovatora. Radionice će se odvijati kao izvannastavna aktivnost.

Prijave su u tijeku na broj telefona 051/323-153 radnim danom od 8 do 15 sati te na e-mail radionica@ztk-rijeka.hr.

 

 

 

Podijeli ovo