Mnogi se u Hrvatskoj žale zbog odlaska mladih i sposobnih ljudi, no tvrtka Tera Tehnopolis koristi europske programe, poput Erasmusa za mlade poduzetnike, kako bi im omogućili nova znanja s ciljem ostanka i pokretanja vlastitih poslova.

Kroz projekt „Budi uzor“ prošlo je 135 mladih poduzetnika koji su se upoznali s tajnama pisanja poslovnog  plana, a njihov broj u posljednjih 12 godina premašuje 1500. U sklopu Tera Tehnopolisa razvijena je aplikacija za pisanje poslovnih planova, napisan je priručnik za rad s tom aplikacijom. Tvrtka je nastala kao tvrtka kći Osječkog sveučilišta s namjerom da se stvori mjesto u kojem će studenti i poduzetnici dobiti tehničku i tehnološku podršku.

Rektor Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera, prof.dr.sc. Željko Turkalj dodijelio je nagrade na 12.Inova-i odnosno projektu „Budi uzor“ Vinki Čepo za poslovni plan Uzgoj puževa, Meliti Bašić Palković i Davoru Lemešiću (Wise choice-Hascap), Marijani Klepo (Proizvodnja boba), Bruni Juriću (OPG Jurić), Dominiku Razmanu (Sklopive kutije za prijevoz poljoprivrednih proizvoda), Lauri Herek, Ivanu Ostheimeru, Tamari Marjanović i Mateju Grgačeviću (Ne plastici, da indstrijskoj konoplji). Grand Prix za najbolju inovaciju uručen je istraživačkoj skupini koju vodi Tomislav Matić s  Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera.

 

 

 

 

 

 

 

Podijeli ovo