Najzanimljivija inovacija na području sporta odnosno nogometa, ali i općenito, je Trenerov dnevnik kojeg je izumio Damir Gojmerac iz tvrtke Plusculus. Radi se o jednom opsežnom projektu koji je zamišljen kao pomoćno sredstvo vođenja momčadi, detaljnu analitiku i vođenje kluba. To je softver koji treneru u svakom trenutku omogućava uvid u stanje njegovih igrača, organizaciju treninga, analizu utakmica, skauting, te vođenje omladinskih škola. Program je namijenjen malim klubovima do momčadi gdje su stotine djece i deseci trenera i stručnih timova. Sve je u jednoj cjelini a svatko može nadzirati svoje područje. U pripremi utakmice, na interaktivan i jednostavan način svaki pojedini igrač može imati uvid u trenerove zamisli putem taktičnih animacija, usporedbe protivnika po pozicijama, videoanaliza protivnika (na tabletu). Stariji treneri u početku nisu prigrlili ovu ideju no kad su vidjeli što se sve može na računalu, nisu se od njega mogli odvojiti. Naša Nogometna akademija uvrstila je ovaj program kao pomoćno sredstvo rada.

Damir Gojmerac, uz Matu Prskala i Marka Lozu svakodnevno radi na poboljšanju programa. Trenerov dnevnik kroz dulji period može pratiti sve razvojne karakteristike igrača, a omogućava i analizu s igračima jedan na jedan.

Poanta ove priče, kako ističu inovatori, jest da se treneri i igrači brže afirmiraju, te u trenutku odlaska trenera u neki drugi klub, on za sobom ostavlja statistiku i evidenciju o stanju kluba i momčadi.

 

 

 

Podijeli ovo