Nakon ljetne sezone i odlaska turista, ne gubi se ni trenutak vremena i već se intenzivno kreće u pripremu za novu sezonu koja donosi niz luksuznih ali i preuređenih  hotela od Istre do Dubrovnika. Naš glavni grad također će dobiti manje biznis hotele kao i neke nove svjetske brandove, poput Marotti na mjestu Croatia osiguranja u Miramarskoj i na glavnom zagrebačkom trgu. Do kraja ove godine Zagreb dobiva i hotel visoke kategorije Le Premier na Trgu žrtava fašizma. Hotel će osim poslovnim i odmorišnim gostima poslužiti i kao učilište studenata sveučilišta Libertas, čiji je investitor Gojko Ostojić, vlasnik sveučilišta. Le Premier će imati 4 zvjezdice i 62 sobe, predsjednički apartman, bar, restoran, spa zonu a biti će uređen u art deco stilu.

Najveća investicija biti će preuređenje rovinjskog hotela Park u koje kreće Maistra (Adria) s ulogom od 600 milijuna kuna. Preuređeni hotel imati će 5 zvjezdica, s oko 200 smještajnih jedinica, 20-ak luksuznih apartmana, te male privatne bazene na terasi. Otvorenje je planirano za 2018. godinu čime će se završiti uređenje ekskluzivne zone Monte Mulini.

Već sljedeće sezone opatijska rivijera dobiva hotel s 4 zvjezdice na prostoru bivšeg motela u Ičićima. Remisens hotel Giorgio II imati će 180 soba na pet katova, a investitor su Liburnia Riviera Hoteli. Na Cresu će se graditi Eco Golf Resort Matalda na 320 hektara s hotelom do 100 soba, 15 vila s bazenima, te malim marinama i heliodromom dok će Mali Lošinj dobiti proširenje zračne luke.

U Zadru će se graditi Hyatt hotel investitora Dogus grupe, koja će imati 115 luksuznih rezidencija, brojne ekskluzivne trgovine i ugostiteljske sadržaje. Investicija je vrijedna 100 milijuna eura, a završetak je planiran za 2019. godinu.

Preuređuje se i hotel Medena u Segetu Donjem u kojeg se ulaže 60 milijuna kuna kako bi dosegnuo razinu od 4 zvjezdice i novu tržišnu poziciju. Vlasnik Danko Končar krenuo je u dokapitalizaciju hotela koja bi prema predstečajnoj nagodbi trebala dosegnuti 153 milijuna kuna s ciljem povećanja vlasničkog udjela Kermas energije na 75,1%.

Globalna turistička kompanija TUI iduće godine ulaže u brend TUI Blue, pod kojim će poslovati obnovljeni hotel Jadran u Tučepima, u sastavu Bluesun hotela Jake Andabaka. Brend TUI Blue promiče wellness i fitness, zdravu lokalnu i vegetarijansku prehranu, suvremene mobilne tehnologije i individualan pristup gostima. Hotel će imati 161 sobu s 11 ekskluzivnih apartmana s bazenom, 4 bara i 3 restorana.

Valamar Riviera otvara iduće godine u Rapcu TUI Family Life Bellevue Resort s ulaganjem  od 500 milijuna kuna. Ciljana skupina su gosti visoke platežne moći.

U planu je i temeljita rekonstrukcija Hotela Excelsior u Dubrovniku vrijedna 10 milijuna eura, za što je angažiran arhitektonski studio BF i Franić Šekoranja.

 

Podijeli ovo