Statistike pokazuju da samo 10% startup-a na svijetu pokreću žene, koje čine 14% zaposlenih u sektoru internetskih startup projekata. U želji da se te brojke promjene, Zagrebački inkubator poduzetništva (ZIP), nakon uspješno održanih radionica u svibnju i travnju ove godine, odlučio je ponovno organizirati besplatne radionice programiranja namijenjene isključivo ženama.

Predavač će biti Ivan Čuljak, NET developer i vlasnik agencije za razvoj softvera specijalizirane za Xamarin i Azure rješenja. U drugom krugu radionica, nakon uspješno savladanog web programiranja u prvom krugu, polaznice će se upoznati sa C# programiranjem, izradom jednostavnih konzolnih aplikacija, te osnovama objektno orijentiranog programiranja.

Radionice započinju u nedjelju, 23. listopada u 9 sati u ZIP-ovim coworking prostorijama. Polaznice se odabiru nakon odgovora na par pitanja o programiranju u prijavi, a nakon toga jedini uvjet za sudjelovanje je posjedovanje vlastitog prijenosnog računala s instaliranim programom Visual Studio 2015.

 

Podijeli ovo