Učenici turističko ugostiteljskih zanimanja imaju priliku osvojiti jednu od čak 200 stipendija koje dijeli Valamar Riviera, domaća turistička kompanija.

Konobare, kuhare, slastičare i turističko-hotelijerske komercijaliste uz stipendiju čeka i osigurana praksa u jednom od objekata Valamar grupacije (Poreč, Rabac, Krk ili Dubrovnik) s mogučnošću zapošljavanja nakon mature. Učenici iz ostalih krajeva Hrvatske imaju tijekom prakse osiguran i besplatan smještaj i hranu. Stipendisti će ispuniti uvjete ukoliko redovno budu dolazili na nastavu, upišu godinu i uredno maturiraju.

Ministarstvo turizma je Valamarov partner u ovom programu stipendiranja s fondom od 1000 kuna mjesečno po učeniku tijekom 10 mjeseci, a projekt će pridonijeti povezivanju realnog sektora i srednjih strukovnih škola u Hrvatskoj. U ovom konkretnom primjeru se očekuje podizanje kvalitete turističkog sektora i stručnog kadra, a nadamo se da će Valamar slijediti i velike i male tvrtke iz ostalih područja djelatnosti.

Valamar Riviera svojim zaposlenicima pruža mogućnost razvoja karijere putem niza vrhunskih edukacijskih programa – od internog programa razvoja mladih potencijala u F&B zanimanjima do Valamar akademije koja Valamarove kadrove priprema za specijalističke i voditeljske pozicije. Prednost rada u Valamaru je redovno uključivanje u stručna osposobljavanja i programe nagrađivanja te dugoročno povezivanje s poslodavcem kroz status stalnog sezonskog radnika s cjelogodišnjim primanjima i redovnim stažem.

Izabrani stipendisti će biti među još 4100 ljudi koji u visokoj sezoni rade u Valamar objektima te se 70% njih vraća u istu tvrtku svake godine.

Učenici, roditelji i nastavnici mogu više informacija o programu stipendiranja pronaći na web stranici www.valamar.com/stipendije, odnosno javiti se na adresu stipendije@valamar.com.

 

Podijeli ovo