Predsjednik Uprave Brodotrogira, Nenad Končar upravlja sa desetak tvrtki, od kojih su najveće Brodotrogir, Hotel Medena i Adriadiesel. Govorio je o poslovanju tvrtki s kojima upravlja, o perspektivi brodogradnje, o značaju inovacija u poslovanju, o ulaganju  u inovativne i startup tvrtke, te podizanju vrijednosti tvrtki što je njegov najveći izazov i motivacija.

Knjiga narudžbi u Brodotrogiru je popunjena, a ukupna vrijednost narudžbi iznosi oko 200 milijuna dolara. Trenutno se dovršava drugi chemical tanker koji je projektiran za prijevoz kemijskih i naftnih proizvoda, a ugovorila ga je pomorska kompanija Trogir Maritime. Sa norveškom Blystad grupom imaju ugovor o eksploataciji brodova nakon izgradnje. Prvi chemical tanker izrađen je za Trogir Maritime i iznajmljen grupi Blystad na rok od pet plus tri godine. Očekivanja od njega bila su realna, za sada nema zaradu ali od svog rada otplaćuje kredit. Trogir Maritime ima još tri do pet brodova za gradnju, to su brodovi koji snabdijevaju cijevima velike cjevopolagače, a dizajnirani su i za prijevoz ostalih specijalnih tereta. Gradi se također i brod za ruskog brodovlasnika, sličan sestrinski brod trebao bi uskoro biti dotegljen u brodogradilište, a za jedan arktički tanker koji lomi led dva metra ugovorena je gradnja pramčanog dijela. Projekt off shore brodova za prijevoz cijevi je započet, a pregovara se i o gradnji manjih tankera. Od novih poslova rade se projekti ro-pax brodova, projekti jahti i projekti off shore brodova. Što se tiče remonta, prošle godine na remontu je bilo 76 brodova, a godinu prije samo 22. Prošle godine u funkciju je stavljen manji dok namijenjen za servisiranje i remont jahti do 800 tona. Na mjesto starog doka kojem je istekla dozvola stavljen je novi. Vađenje brodova do 600 tona omogućavaju travel liftovi i hidraulička kolica. Marina Trogir napravljena je kvalitetno, do sada je investirano oko 23 milijuna eura. Vezovi su popunjeni, a izazov predstavlja punjenje brodova na suhom vezu. Prihod namjeravaju imati od veza u moru, suhog veza te usluge servisa. Rok za proces restrukturiranja je ožujak 2018., napravljeno je puno stvari, ima puno planova, a da bi se opstalo treba ulagati u tehnologiju, inovacije i ljude. Prošlu godinu Brodotrogir je završio s 30 posto većim prihodom u odnosu na godinu ranije. Trenutno na prostoru brodogradilišta radi 1150 radnika, a traži se i više radnika različitih profila, a nastoji se investirati u edukaciju radnika. Stalan problem brodogradnje je financiranje, HBOR je ključan u tom procesu i bez banaka nemoguće je financirati proizvodnju. Što se tiče uspjeha Hrvatske brodogradnje, najvažniji je inovativan proizvod koji drugi nemaju jer to pruža određenu zaštitu i sigurnost. Dobit nije dovoljno jamstvo za uspjeh, potrebno je imati inovacije za nove izazove, izjavio je Nenad Končar.

Što se tiče projekta Sveta Katarina – Monumenti, novost je da je koncesija koju je dobila Kermas Istra produžena za još dvije godine i  nastavlja se s projektom.

Adriadiesel je proizvođač diesel generatora i energetskih postrojenja, a proizvode se i generatori za nuklearne centrale. Trenutno posluje pozitivno ali razvojem tehnologija, edukacijama i inovacijama treba se osposobiti i za moguće poremećaje na tržištu.

Kermas energija planira uložiti  do 30 milijuna eura u podizanje kvalitete usluge Hotela Medena. Prihod je podignut za 40 posto od početka upravljanja hotelom, a razina usluge će se podignuti na tri plus zvjezdice. Izrađena su tri projekta a čitav tim analizira što se najviše isplati. Moguće je povezivanje marine i hotela, naime kada kupac kupuje vez ponudi mu se i smještaj u blizini, a Medena je samo nekoliko kilometara zračne linije udaljena marine.

 

Podijeli ovo