Putevi četvorice inovativnih mladih poduzetnika iz Zadra sreli su se u Zagrebu gdje su osmislili studentski projekt koji je zaživio kao festival hrane Taste and Travel koji će se i ove godine održati u Zadru od 26. do 31. kolovoza. Manifestaciju koja donosi novitete iz prehrambene industrije prije 3 godine pokrenuli su Karlo Vulin, Jakov Kolega, Mate Damić i Rene Marincel.

Kao student Prehrambeno tehnološkog fakulteta u Zagrebu te vlasnik zalogajnice Kroštula, 24-godišnji Karlo Vulin prošle godine odnosi pobjedu za svoj kavijar od čokolade, dok su ovogodišnje prijavljene inovacije još ambicioznije. Posjetitelji će moći vidjeti kako destilirati lavandu, probati jestivi konac, vidjeti kako izgleda i funkcionira 3D printer hrane ili isprobati aplikaciju za uravnoteženu prehranu.

Osim Sajma inovacije, predstavit će se i Sajam proizvoda hrvatskog sela te Craft beer festival. Za oba je zadužen agronom Jakov Kolega koji dovodi 40-ak izlagača sa sela i 50-ak piva malih pivovara. Student ekonomije i financija Rene Marincel, zadužen je za logistiku i brigu da svi izlagači, materijali i lokacije budu spremni, dok je Mate Damić, budući ekonomist, zadužen za povezivanje inovatora s tržištem rada i dovodi poduzetnike koji će govoriti o budućnosti prehrambene industrije. S obzirom da Hrvatska živi malu craft revoluciju, obogaćujući turističku i gastro ponudu, na sajmu će se nuditi najbolje od domaćeg piva te ćemo moći saznati sve o njegovoj proizvodnji. Za glazbeni dio festivala biti će zaduženi Kawasaki 3P i M.O.R.T.

 

 

Podijeli ovo