Tvrtka Tehnix, koja je već 25 godina prisutna na našem tržištu, broji preko 500 zaposlenih i više od 360 proizvoda plasiranih na svjetsko i europsko tržište. Tehnologija koju koristi tvrtka Tehnix donijela im je stotine nagrada i priznanja za izume i patente, a proizvodi su prihvaćeni kao europski standard na području zaštite voda i gospodarenja otpadom. Tehnix je razvio najbolju tehnologiju za industrijsku reciklažu komunalnog otpada koja je prepoznata ne samo u Hrvatskoj nego i širom svijeta. U tvornicama se otpad prerađuje prema uporabnim vrijednostima i ponovno vraća u industriju. To je tzv. kružna ekonomija kojoj teži cijeli svijet, u kojoj građani manje plaćaju, nema stvaranja novih deponija, organski otpad pretvara se u eko-kompost za proizvodnju bio-hrane. Ostatak otpada pretvara se u toplinsku energiju pomoću koje se može proizvoditi cement ili električna energija, odnosno može ju se upotrebljavati za grijanje.

Tvrtka razvija tipska postrojenja različitih kapaciteta, za od pet tisuća do milijun stanovnika, a cijena se kreće od milijun do deset milijuna eura po sistemu „ključ u ruke“. Postrojenja se isplate za 5 godina a kasnije donose profit koji služi za razvoj. Nove direktive o otpadu u RH podržavaju njihovu tehnologiju održivog gospodarenja otpadom.

U kompaniji je prisutna i zdrava radna sredina uz uzajamno poštovanje i razvijanje moralnog kapitalizma, koji omogućava svim zaposlenima da budu bolji i razvijaju timski rad što je i ključ njihova uspjeha.

Vrativši se sa svjetskog natjecanja za poduzetnika godine održanog u Monte Carlu, vlasnik tvrtke Tehnix  Đuro Horvat dogovorio je daljnju suradnju s mnogim zemljama. Širenje u Hrvatskoj očituje se i kroz izgradnju reciklaže miješanog komunalnog otpada na otocima Vis, Hvar, Lošinj i Cres. Izgrađena su i 22 projekta za sortirnice i pogone. Svoje pogone proširili su i na tržišta susjednih zemalja – BiH, Srbije i Rumunjske, te broje 36 postrojenja koja trajno funkcioniraju.

 

Podijeli ovo