Nova ponuda telekom operatera Iskon na našem tržištu je Iskon.Smarthome, set međusobno povezanih uređaja koji kontroliraju stanje u našem domu. Ti uređaji mjere vlagu, temperaturu, potrošnju energije, reagiraju na pokret, pale i gase elektroničke uređaje i videonadzorom prate zbivanja u određenoj prostoriji.

Iskon.Smarthome mogu koristiti svi, bez obzira na operatera. Sustav funkcionira kroz centralnu jedinicu koja služi za spajanje svih ostalih senzora i omogućuje upravljanje preko mobilne aplikacije ili web- aplikacije. Komplet čine četiri senzora, odnosno tri uređaja koji se postavljaju u stanu ili uredu. To su senzor mikroklime i pokreta u jednom uređaju, pametna utičnica koja pali i gasi uređaje uz mjerenje potrošnje energije te kamera za videonadzor koja prati zbivanja u domu ili uredu. Uređaji se jednostavno postavljaju a sustav je intuitivno koncipiran i omogućuje lakše snalaženje.

Osnovni komplet senzora (osim D-Link kamere) razvijen je s domaćom IT tvrtkom Smart Sense te dizajnericom proizvoda Mašom Vukmanović. Smart Sense razvija vlastitu platformu Internet of Things te se specijalizira za razvoj hardvera i softvera u području IoT i SmartCity rješenja. U budućnosti je moguće i uparivanje centralne jedinice s pametnim uređajima drugih proizvođača. Tako će se uz pomoć aplikacije Iskon.Smarthome moći kreirati ambijentalna rasvjeta i paliti i gasiti pametne Osram žarulje.

Aplikacija je dostupna za Android i iOS a sve što omogućuje može se obaviti i preko web-stranice smarthome.iskon.hr.

Ono što iznenađuje je relativno niska cijena paketa usluga, tzv. early bird cijena, od 1.100 kuna. Ponuda traje do 1. srpnja ili do isteka zaliha. Kupci koji se odluče za kupovinu uređaja putem web-trgovine, mogu ostvariti i do 1000 kn popusta uz potpisivanje novog ugovora ili nadogradnju telekomunikacijske usluge u Iskonu. Pojedinačni su senzori također dostupni u Iskonovoj web-trgovini. Kao prednosti Iskon.Smarthomea proizvođač naglašava UPS sustav koji omogućava funkcioniranje uređaja kad ostane bez napona, 24-satnu tehničku podrška i standard zaštite podataka Telco.

 

Podijeli ovo