Hotel Medena ovih je dana dočekao kraj svoje trogodišnje predstečajne nagodbe te prelazi u privatno vlasništvo partnerske tvrtke Kermas energija Danka Končara. Pronađen je privatizacijski model pa nekadašnja perjanica dalmatinskog turizma tako nakon 50 godina državnog vlasništva i dugog poslijeratnog razdoblja ulazi u proces vraćanja starog sjaja koji zaslužuje.

650 soba na atraktivnoj lokaciji tik do Trogira postaje vlasništvo najvećeg poduzetnika na trogirskom području, koji je najavio veliko ulaganje, od 30 milijuna eura, u obnovu hotela. Hoće li se raditi temeljita rekonstrukcija i obnova postojećeg zdanja ili će se ići u gradnju novog hotela, još nije odlučeno, međutim, sigurno je da će rezultat biti moderan i visokokvalitetan hotel s najmanje 4 zvjezdice.

Prema riječima predsjednika Sindikata turizma i usluga Hrvatske, Eduarda Andića, ulazak Končara i Kermas energije u Hotel Medena ne samo da je najbolje, nego je trenutno i jedino rješenje koje jamči ponovni poslovni uzlet Medene.

Andić navodi da Sindikat dobro surađuje s gospodinom Končarom preko sindikalne podružnice u Hotelu Medena te da je uvjeren kako će Končarova poslovna politika, kao i ulaganja koja je najavio, podići hotel na visoku razinu na kojoj je i bio. Smatra da svi čimbenici, počevši od prekrasne lokacije, garantiraju poslovni uspjeh Medene, te da će novi vlasnik znati to upotrijebiti u svrhu što boljeg pozicioniranja na tržištu. Andić ne sumnja u Končarevo obećanje o novim ulaganjima jer je slično obećanje ispunjeno u marini u Trogiru, koja će s hotelom činiti jedinstven “turistički paket” visoke kategorije.

 

Podijeli ovo