Kako se pravilno pripremiti za program?

Kako bi program posta bio što ugodniji za vas, preporučujemo da se počnete pripremati već kod kuće, prije početka programa.

 

  • Tjedan dana prije posta preporučljivo je prestati piti industrijska pića, kavu, alkohol. Također, ukoliko je netko pušač, bilo bi dobro da s tim prestane. Što se same prehrane tiče, poželjno je tjedan dana prije prijeći na vegetarijansku prehranu. Prednost treba dati svježem voću i povrću, sjemenkama, orašastim plodovima te piti što više sokova od svježe iscijeđenog voća i povrća. Ako želite nešto kuhano, možete, ali potrudite se da to budu zdrave juhe i povrće. Savjetujemo da u potpunosti izbacite iz prehrane industrijske prerađevine, kruh te slatko. Prilikom objedovanja, nemojte se žuriti, polako žvačite.  Lagano počnite vježbati, može i sasvim lagana aktivnost poput hodanja.
  • Tri dana prije početka programa preporučujemo konzumiranje isključivo sirove hrane (zelenog povrća, orašastih plodova i sl.).

 

Opis programa

 

Program će objediniti razna uvodna predavanja o postu gdje ćete dobiti odgovore na sva svoja pitanja. Također ćemo vas izmjeriti, što će uključivati i mjerenje krvnoga tlaka te pulsa.
Svakodnevno će se održavati tjelovježba. Dan će počinjati jutarnjom tjelovježbom i razgibavanjem. Nakon doručka ići će se u razgledavanje okolnih krajeva i njihovih ljepota. Imat ćete priliku slušati predavanja na temu zdravoga načina života. Također ćete imati dovoljno vremena i za sebe. Bilo za sunčanje ili samostalne šetnje…
Program također uključuje i učenje kako promijeniti sadašnji stil života na bolje i tehnike da se više nikada ne vratite starim navikama. Osjetit ćete neopisivu količinu energije. Dani će vam biti ispunjeni raznim aktivnostima i u uvijek ugodnom društvu punom pozitivne energije. Naprosto ćete uživati u postu.

 

3. Što ponijeti sa sobom?

Sa sobom ponesite tople odjevne predmete. Svakako preporučujemo sportske odjevne predmete, trenirke, tenisice i sl. Više slojeva odjevnih predmeta je poželjno. Poželjna je jakna koja podnosi sve prilike (vjetar, kišu). Uzmite sa sobom neki ruksak, bocu za piće, prostirku za ležanje na zemlji i po želji palice za hodanje. Što se tiče ostalih stvari, to je pribor za osnovnu higijenu te rukavica za masažu prilikom tuširanja te ricinusovo ulje i gaza. Preporučamo ponijeti sa sobom vlastiti pribor za klistir. Možete ga kupiti u svakoj ljekarni.

Obavijestite o programu svoje prijatelje i poznanike, pogotovo one kojima je potrebno da nauče živjeti zdravim načinom života i da na taj način povrate svoje zdravlje.

Za sva daljnja pitanja možete nas kontaktirati putem telefona +385 21 555 949 ili putem e-maila na

info@hotelmedena.com.

 

Podijeli ovo