Pridružite se ovom izletu koji Vas vodi duž sela Trogirske i Segetske rivijere, kroz vinograde, maslinike i druga polja. Vidjet ćete zaboravljeni Napoleonov put i srednjovjekovnu crkvu sv. Ilije na brdu Sutilija (302 metara nadmorske visine), odakle možete uživati ​​u prekrasnom pogledom na Segetsku doline i arhipelag srednje dalmatinskih otoka Drvenika, Šolte, Brača, Hvara i Visa.

Izlet počinje u samom centru Trogira, u blizini drvenog mosta, a zatim se nastavlja pješačkom stazom koja vas vodi kroz pravi krajolik Trogira i Segetske rivijere. Put je dobio ime po Napoleonu koja je vladao u Dalmaciji od 1806. do 1814. Za to vrijeme mnoge ceste su izgrađene kako bi se povezala dalmatinska obala sa zaleđem. Cesta je izgrađena 1807. godine, kad je Dalmacija bila pod francuskom dominacijom, zbog maršala Napoleona – zapovjednika Dalmacije i Mormonta te zbog Damdola – lokalnog okružnog guvernera za Dalmaciju. Put je bio korišten mnogo godina, ne samo kao staza za šetnju, nego i kao put za zaprežna vozila od Trogira do zaleđa i natrag. Nakon što je izgrađena nova cesta, stara je postala zanemarena.

Cesta je transformirana u Stazu zdravlja zbog svog značenje i pozicije. Nije se mnogo promijenila otkako je izgrađena. Nedaleko od ove staze, počinje rimski put, dolinom rijeke Drage i spaja se sa prvo navedenom u Segetu Gornjem, što je prekrasno mjesto za odmor nakon ovog izleta.

ISTAKNUTO

Napoleonov put – put je dobio ime po Napoleonu koji je vladao u Dalmaciji od 1806. do 1814. godine.

Crkva Sv Ilije – srednjovjekovna crkva

Brdo Sutilija – 302 metara iznad razine mora, prekrasan pogled na otoke Drvenik, Šoltu, Brač, Hvar i Vis.

 

RASPORED IZLETA

09:00 – Start iz hotela Medena

09:30 – Šetnja do Segeta Donjeg

10:30 – Šetnja vinogradima, maslinicima i drugim poljima

10:45 – Napoleonov put prema Svetom Iliji

11:00 – Posjet crkvi Sv Ilije, odmor i uživanje u pogledu

12:00 – Povratak

13:30 – Dolazak u Hotel Medena

 

Dužina izleta: 4,5 sati

 

CJENIK

CIJENA ZA ODRASLE: 35 € po osobi

Cijena uključuje: službenog vodiča, sve takse i PDV.

 

RASPORED

Cijele godine

 

KORISNI SAVJETI

Uz kameru evo nekoliko stvari koje ćete možda trebati kako bi vaš izlet bio još bolji: sportska odjeća, kupaći kostim, krema za sunčanje, sunčane naočale, ručnik, udobne cipele za hodanje ili sandale, dodatna odjeće za promjenu. Nakon ljetnog vremena preporučamo ponijeti i toplu vestu i nositi zatvorene udobne cipele.

[ecwid default_category_id=”18759210″ lang=”hr”]

 

Podijeli ovo