Nakon što vas pokupimo na unaprijed dogovorenom mjestu, počinjemo cijeli dan zabave i sunca, okruženi tirkiznim kristalno čistim morem na putu prema otoku kojeg Conde Nast Traveler zove “… jedan od 10 najljepših otoka na svijetu … “. Hvar je bio jedan od najvećih izvoznika lavande i eteričnog ulja, a Pakleni otoci su meka za ljubitelje prirode zbog svoje netaknute prirodne ljepote.

Naša prva stanica je Milna, primorsko mjesto na otoku Braču. Vrijeme je za šetnju i doživljaj ovog izrazito autentičnog hrvatskog grada.

Nakon povratka na brod krećemo na put do otoka lavande, Hvara, i njegove blistave luke, istoimenog grada Hvara. Provjerite imate li vaš fotoaparat i pripremite ga za fotografiranje prekrasne luke i zadivljujuće tvrđave Fortice, koja se nalazi visoko iznad grada i čuva njegova brojna blaga. Nakon što se vežemo, počinje vrijeme za šetnju i istraživanje ovog nezaboravnog grada. Na izletu ćemo vam otkriti suštinu mediteranskog gostoprimstva i naučiti vas ponešto o našoj baštini i povijesti. Imate slobodno vrijeme za ručak. Nakon toga je vrijeme da istražite više o obrtništvu i otočkim običajima. Hvar je poznat diljem svijeta po svom uzbudljivom noćnom životu, ali i tokom dana klubovi, restorani i kafići su jednako ugodna mjesta za popiti piće ili kušati ukusnu svježu ribu sa žara. Ako želite možete i samo sjediti i gledati ljepotu mjesta, možda otići na kupanje ili se prošetati na tvrđavu Forticu.

U tvrđavi je bogata zbirka starih vaza i drugih iskopina iz antike i srednjeg vijeka, a s nje se pruža prekrasan panoramski pogled na cijeli grad Hvar i naše sljedeće odredište – Paklene otoke. Nakon uživanja u danu na ovim suncem obasjanim hrvatskim otocima, vraćamo se natrag u Trogir.

 

ISTAKNUTO

Milna – mjesto i općina na zapadnoj strani otoka Brača

Pakleni otoci – Lanac otoka dug je oko 10 km sa vrlo razvedenom obalom

Hvar – leži na jednoj od najpoznatijih otoka Jadrana

Tvrđava Fortica – Izgrađena je početkom 16. stoljeća (za vladavine Venecije)

 

RASPORED IZLETA

9:00-18:00 Cijeli izlet (sve gorenavedeno je uključeno)

 

START iz Trogira: 9:00 Trogir šetalište u blizini Hotela Medena

Moguće je da je plan puta će biti potrebno prilagoditi s obzirom na broj ljudi ili lošije vremenske uvjete.

Duljina izleta: 9 sati

 

CJENIK

CIJENA ZA ODRASLE: 80 € po osobi

CIJENA dijete (3-12): 40 € po osobi

Cijena uključuje: ukrcaj i iskrcaj na mjestu smještaja, udoban transport brzim gliserom, službeni skipper, sve poreze i PDV, gorivo.

 

RASPORED

Od 15. travnja do 31. listopada

 

KORISNI SAVJETI

Uz kameru evo nekoliko stvari koje ćete možda trebati kako bi vaš izlet bio još bolji: sportska odjeća, kupaći kostim, krema za sunčanje, sunčane naočale, ručnik, udobne cipele za hodanje ili sandale, dodatna odjeće za promjenu. Nakon ljetnog vremena preporučamo ponijeti i toplu vestu i nositi zatvorene udobne cipele
[ecwid default_category_id=”18759210″ lang=”hr”]

 

Podijeli ovo