Započet ćemo naš izlet od hotela Medena gdje će vas čekati naš vodič. On će vam sve objasniti i dati vam opremu koja vam je potrebna. Tada započinje naš cjelodnevni doživljaj otkrivanja unutrašnjosti gradskih zidina koje okružuju stari dio Dubrovnika, UNESCO-vu Svjetsku baštinu.

Naš klimatiziran prijevoz prolazi cestom po obali i zaustavlja se na nekoliko mjesta sa iznenađujućim panoramskim pogledom na otoke. Također ćemo se zaustaviti u Stonu, poznatom po čuvenim svježim kamenicama.

Stići ćemo do “bisera Jadrana” prije podne. Svaki kutak ovog legendarnog grada donosi svoj jedinstven doživljaj. Naš izlet stručno vode ljudi sa višegodišnjim iskustvom čija je strast za gradom vidljiva dok hodaju ovim drevnim ulicama i dive se bogatoj graditeljskoj cjelini. Šetnja s vodičem traje oko sat i pol, a nakon toga imate dovoljno vremena da se ponovno vratite do glavnih atrakcija Starog grada i uživate ​​u lokalnim kafićima ili mnogobrojnim trgovinama. Ovaj nezaboravni izlet do najpoznatijeg srednjovjekovnog grada Hrvatske započinje na monumentalnim Pilama, na zapadnom ulazu u stari Dubrovnik, koji čini centar i najprometniji dio grada. Nastavljamo šetnju do franjevačkog samostana, čija je klaustar jedan je od najljepših lokacija u gradu, a potom prema zgradi jedne od najstarijih ljekarni u Europi otvorene 1317. godine. Malo dalje je palača Sponza, poznata po svom trijemu sa stupovima i  kamenih rezbarija u kojoj se danas nalazi Državni arhiv. Naš izlet završava posjetom katedrali koja je izgrađena na ruševinama crkve iz 12. stoljeća, a koja je uništena od velikog potresa 1667. Nakon što ste vidjeli najvažnije dijelove starog grada, imate slobodnog vremena da se vratite i sami istražite skrivene kutke.

 

ISTAKNUTO

Ston – Ston je poznat po svojim solanama

Pile – na zapadnom ulazu u stari Dubrovnik, centar i najprometniji dio grada

Stradun – glavna dubrovačka ulica

Franjevački samostan – njegova knjižnica posjeduje 30.000 svezaka, 216 inkunabula, 1.500 vrijednih rukopisnih dokumenata

Palača Sponza – poznata po svom trijemu sa stupovima i razraditi kamenih rezbarija

Katedrala – barokna katedrala izgrađena u 18. stoljeću

RASPORED IZLETA

07:00              Polazak iz Trogira

10:00-10:45    Posjet Stonu

12:00-13:00    Dubrovnik razgledavanje s lokalnim vodičem

13:00-17:00    Slobodno vrijeme za ručak i shopping

20:00              Povratak u Trogir

Dužina izleta: 13 sati

Moguće je da će plan puta biti potrebno prilagoditi s obzirom na broj ljudi, promet na cesti ili lošije vremenske uvjete.

Sastanak i vrijeme polaska

Hotel Medena-Seget Donji 07:15

CJENIK

CIJENA ZA ODRASLE: 70 € po osobi

CIJENA dijete (3-12): 40 € po osobi

Cijena uključuje: prijevoz s udobnim putničkim kombijem ili mini busom, službeni vodič, cestarina i parking, svi porezi i PDV.

RASPORED

Od 15. travnja do 31. listopada
[ecwid default_category_id=”18759210″ lang=”hr”]

 

Podijeli ovo