U današnje doba joga prestaje biti samo razonoda i postaje način očuvanja zdravlja. Jogom postižemo sklad te se vraćamo vlastitoj cjelovitosti.

Vježbanje joge oblik je iskustvene komunikacije sa samim sobom, a ta komunikacija odvija se na fizičkoj, energetskoj, mentalnoj i duhovnoj razini.

Regenerativni vikend uz „Jogu za cjelovito zdravlje“ prilika je da uz vježbanje jednostavnih i praktičnih joga vježbi ojačate svoje unutrašnje resurse i probudite izvor trajne unutrašnje stabilnosti.

Primjenom jednostavnih dinamičkih vježbi ijoga položaja (asana), u kombinaciji sa vježbama opuštanja, počinjemo uklanjati slabost, krutost i nemir iz našeg sustava. Razvijajući snagu, gipkost i mir na fizičkoj razini, počinjemo upoznavati suptilnije i mnogo snažnije aspekte našeg bića.

Vježbama disanja, koncentracije i meditacije učimo kako uravnotežiti svoj dah, emocije i um. Jačaju se i stabiliziraju vitalne životne funkcije, otvaraju tokoviživotne sile (prane) te se ona uvodi u centralni živčani sustav (energetski sušumna nadi), što rezultira potpunim uklanjanjem stresa, stanjem mentalne ravnoteže i povezanosti s inteligencijom vlastitog Bića.

Naš vikend program ima cilj inspirirati vas da postanete aktivan stvaratelj vlastitog fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja.

Datum održavanja: 05.-06.03.2016. (subota i nedjelja)

Vrijeme održavanja: od 9:00 do 14:00 sati (oba dana)

Program obuhvaća:

  • Pripremne i energizacijske vježbe
  • Vježbanje joga položaja (asana)
  • Vježbe opuštanja i oslobađanja daha
  • Klasične jogijske vježbe disanja (pranajama)
  • Osnove meditacije
  • Predavanje o jogi i cjelovitom zdravlju.

O programu po kojem vježbamo:

„Joga za cjelovito zdravlje“ u osnovi je kombinacija biharske škole hatha joge i drevnog sustava raja joge. U sebi sadrži i elemente rada na tijelu, prisutne u modernom bodyworku.

Biharska škola renomirana je ustanova za podučavanje joge. Osnovao ju je Svami Satjananda 1963. godine u državi Bihar, na sjeveru Indije. Program Joga za cjelovito zdravlje koristi metodiku biharske škole u vježbanju joga položaja (asana) i u vježbama disanja (pranajami).

Sustav raja joge opisao je drevni indijski mudrac Patanjali prije otprilike 2000 godina. Raja joga definirana je kroz 8 stupnjeva (jama, nijama, asana, pranajama, pratjahara, dharana, dhjana i samadhi). Ona u sebi sadrži sve elemente jogijske prakse, a naglasak stavlja na koncentraciju i meditaciju kao metode razvoja punih ljudskih potencijala. Program “Joga za cjelovito zdravlje” koristi metode raja joge u prakticiranju energizacijskih vježbi,meditaciji i vježbama opuštanja, oslanjajući se na učenje Paramhanse Joganande.

U raznim tehnikama rada na tijelu (bodyworku), kao što su shiatsu, shin tai ili cranio-sacralna terapija,prisutni su određeni principi koji se mogu uspješno primijeniti tijekom vježbanja joge. Program Joga za cjelovito zdravlje koristi elemente rada na fasciji, proprioceptivne vježbe i promatranje mikropokreta (primarni respiratorni mehanizam), čime se podržava cjelovit pristup zdravlju.

O Voditelju:

Nikola Drviš-Grk mag. cin., završio je Kineziološki fakultet 2002.godine.Jogu vježba svakodnevno još od studentskih dana (više od 15 godina), a od 2008. je i certificirani instruktor. Osim jogom aktivno se bavi prakticiranjem i podučavanjem shiatsu metode (završio shiatsu školu Hrvatska 2009.)te je prošao niz edukacija iz modernog bodyworka. Nikola je voditelj udruge “Podrška zdravlju” iz Splita, koja provodi joga vježbe i radionice, shiatsu i napredne bodywork seminare, tai chi vježbe i seminare te još čitav niz različitih aktivnosti namjenjenih podršci zdravlju suvremenog čovjeka.

Za osobe koje su na noćenju u hotelu Medena vikend joga je gratis!!!!

 

Podijeli ovo