Cijelu srednju Dalmaciju karakterizira blaga klima s pretežno vlažnim zimama i suhim, vrućim i sunčanim ljetima. Planine Kozjak, Mosor I Biokovo štite rivijeru Split I Trogir od utjecaja kontinentalne klime iz sjevernih dijelova hrvatske. Ovdje je posebno plavetnilo neba, koje je najčistije u Europi, sa najviše sunčanih dana godišnje. Čest ljetni vjetar je Maestral i navjestitelj lijepog vremena. Jugo nosi kišu dok zimi Bura tjera oblake ali je iznimno hladan i jak vjetar.

Promjena klimatskog mjesta:

kvaliteta zraka,
sunčevo zračenje
aerosol

Prirodni ljekoviti činitelji su korisni za očuvanje i unapređenje zdravlja, poboljšanje kvalitete života u zdravih osoba i onih s kroničnim nezaraznim bolestima kod ljudi sa dišnim i respirativnim poteškoćama. Danas znamo da je neposredna korist takvog programa, u trajanju od dva do četiri tjedna, dostatna za postizanje jednogodišnjeg poboljšanja kvalitete života.

Ispod Hotela Medena nalazi se šetnica uz more koja se proteže na 2 kilometra i šetajuči njome pogotovo u jesenskim i zimskim periodima kada je kvakoća zraka najveća i kada je količina aerosola u zraku najviša dobiva se „efekt“ ljekovitih činitelja na ljudsko zdravlje. Osim toga zrak je oplemenjen morskim aerosolom i raspršenim kapljicama eteričnih ulja aromatičnog bilja. Udisanje ovog mirisnog, čistog zraka osvježava pluća, olakšava disanje, stvara osjećaj ugode i dobrog raspoloženja. S obzirom na položaj Hotela Medena uz samo more i kvakoće tamošnjeg zraka ispunjenog aerosolom, možemo zaključiti da je hotel na idealnoj poziciji za zdravstveni turizam.

 

Podijeli ovo